Nieuws Antwerpen Jo en Anne Van Moer-Verstraeten ontvangen Gulden Spoor

Jo en Anne Van Moer-Verstraeten ontvangen Gulden Spoor

Jo en Anne Van Moer-Verstraeten ontvangen Gulden Spoor

De Beweging Vlaanderen-Europa reikt elk jaar de Gulden Spoor voor Economische Uitstraling uit aan verdienstelijke Vlamingen die een opmerkelijk spoor op het sociaaleconomische terrein trekken. Jo en Anne Van Moer-Verstraeten kregen de Gulden Spoor voor Economische Uitstraling in Antwerpen uit handen van An De Moor, voorzitter van de Beweging Vlaanderen-Europa en Vlaanderen Feest!, en Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, tijdens de 11 juliviering op het Schoonselhof in Antwerpen.

Jo Van Moer en Anne Verstraeten richtten het bedrijf op in 1990 met drie vrachtwagens. Met 25 locaties in België en Roemenië is Van Moer Logistics uitgegroeid tot een geïntegreerde logistieke dienstverlener. De groep telt inmiddels 500 vrachtwagens, 450.000 m² aan magazijnoppervlakte en 9 binnenschepen. Samen met 1.500 medewerkers leveren ze momenteel in partnerschap met grote bedrijven zoals Umicore, Caterpillar, BASF en Delhaize logistieke diensten van transport en opslag van goederen tot intermodaal vervoer via het spoor en de binnenvaart. Er wordt dit jaar gemikt op een omzet van niet minder dan 200 miljoen euro.

In haar laudatio citeerde An De Moor Filip Lapeirre, ING Relationship Manager over hun merkwaardig traject met vallen en opstaan: “In nog geen dertig jaar tijd heeft het dynamische familiebedrijf van Jo Van Moer een ongezien en fenomenaal parcours afgelegd en, zoals u hoorde, in soms zeer lastige omstandigheden. De grote kracht van autodidact Jo Van Moer is dat hij zijn eigen sterktes en zwaktes perfect kent en voor die laatste laat hij zich omringen door mensen die heel goed weten waarmee ze bezig zijn. Zijn medewerkers zijn opvallend trots om voor hem te werken, ze werken ‘voor de Jo’, niet voor Van Moer logistics.”.

Het succes van Van Moer logistics is de verdienste van het echtpaar Jo Van Moer en Anne Verstraeten. Of zoals An De Moor het in haar laudatio verwoordde: “Het kan inderdaad verkeren, wist Bredero maar met gezond boerenverstand kan je veel bereiken. Jo en Anne Van Moer-Verstraeten hebben er samen voor gezorgd dat hun klein familiebedrijf van 30 jaar geleden nu kan
meespelen met de grote jongens.”

De uitreiking van de Gulden Sporen kadert binnen de 11-daagse Vlaanderen Feest! ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag. Recente voorgangers als Gulden Spoordrager zijn onder meer Eddy Bruyninckx, Antoon Dieusart, Jan-Pieter Denul, Peter Leyman, Frans Crols, Urbain Vandeurzen, Dirk Vyncke, Chris Maene, Joachim Coens, Gert Verhulst & Hans Bourlon, Esmeralda Peleman, de familie Van Rompuy (Argenta), Luc Tack, Hein Deprez, Fernand Huts, Saskia van Uffelen, Wouter Torfs, Vic Swerts en Bart Van Malderen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.