Nieuws Antwerpen Jobs in Antwerpse en Gentse petrochemie gegeerd

Jobs in Antwerpse en Gentse petrochemie gegeerd

Jobs in Antwerpse en Gentse petrochemie gegeerd

G4S Fire & Safety wil dit jaar 200 extra brand- en veiligheidswachten aanwerven, die vrijwel onmiddellijk aan de slag kunnen in de chemie- en petrochemiesector in de regio Antwerpen-Gent. Om aan de geïnteresseerden een goed beeld te geven wat de job van een brand- en veiligheidswacht zoal inhoudt, organiseert G4S Fire & Safety in samenwerking met Accent Interim op vrijdag 27 januari een jobdag in het G4S-opleidingscentrum te Asse. De hele dag zullen workshops en demonstraties gegeven worden.

500 sollicitanten hebben zich al kandidaat gesteld.  Na de jobdag worden nog bijkomende testen georganiseerd om uit de kandidaten de juiste profielen te selecteren. Die krijgen vervolgens een opleiding van brand- en veiligheidswacht.

Een brand- en veiligheidswacht voert preventieve controles uit in (petro)chemische bedrijven en houdt tijdens onderhoudswerkzaamheden toezicht bij brandgevoelige activiteiten zoals lassen en slijpen. Een brand- en veiligheidswacht voert ook gasmetingen uit in en bij besloten ruimtes waar deze werkzaamheden plaatsvinden. Daarnaast behoren ook het opvolgen van de algemene veiligheid op de werkplek, het nemen van preventieve maatregelen bij onveilige situaties en het controleren van de werkvergunningen tot het takenpakket. Een brand- en veiligheidswacht helpt ook bij evacuaties van werknemers en de bestrijding van een beginnende brand.

G4S Fire & Safety leidt over een periode van 10 weken ruim 220 mensen op tot brand- en veiligheidswachten.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.