Nieuws Antwerpen John Heller weg bij Argenta

John Heller weg bij Argenta

John Heller weg bij Argenta

johnHet Antwerpse bank- en verzekeringsbedrijf Argenta krijgt een nieuwe topman. Ceo John Heller verlaat de onderneming. Wie hem zal opvolgen, is nog niet bekendgemaakt.

Heller  kwam bij  Argenta in 2008 als ceo van het verzekeringsbedrijf. In 2010 kreeg hij de leiding over de hele groep. John Heller verlaat het bedrijf “om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen,” zo luidt het.

“Onder de bijna achtjarige leiding van John Heller kende Argenta – doorheen de moeilijkste periode van de mondiale financiële crisis – de beste jaren ooit qua financiële prestaties”, looft het bedrijf zijn vertrekkende ceo.

Volgens de voorzitter van Argenta, Jan Cerfontaine gaat het om de persoonlijke beslissing van Heller zélf. Ze zouden geen meningsverschillen bestaan over de te volgen koers. Argenta zou ook evenmin te koop staan.

Over zijn opvolging zal Argenta in de loop van de volgende weken communiceren. John Heller legt zijn mandaat officieel neer op de algemene vergadering van aandeelhouders van 29 april e.k.

Argenta is een van de weinige financiële instellingen die nog specifiek aan Antwerpen gebonden zijn. Antwerpen was destijds een niet onbelangrijk financieel centrum maar in de snelle digitale ontwikkelingen in de bankwereld zijn de meeste bedrijven gefuseerd met andere instellingen of verhuisd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.