Nieuws Antwerpen John Stoop, voormalig voorzitter van de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel, versterkt Arcas Law.

John Stoop, voormalig voorzitter van de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel, versterkt Arcas Law.

John Stoop, voormalig voorzitter van de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel, versterkt Arcas Law.

john-stoopHet advocatenkantoor Arcas Law, gespecialiseerd in risicomanagement en ‘dispute resolution’, of het voorkomen en het oplossen van conflicten tussen ondernemingen en met de overheid, krijgt versterking van John Stoop. Stoop is gewezen voorzitter van de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel en werd in die functie op 28 september nog gehuldigd door premier Charles Michel. Hij is ook bestuurder en/of voorzitter van verschillende nationale en internationale kamers van koophandel. Sinds 2009 is John Stoop trouwens ook voorzitter van VOBA – de Vlaamse Organisatie voor Bemiddeling en Arbitrage.

Met de komst van John Stoop versterkt Arcas Law haar positie als niche-kantoor in de sector van risicomanagement.

Arcas Law werd opgericht in september 2016 door advocaten en vennoten afkomstig van de kantoren Stibbe en Monard Law. Het nieuwe kantoor beschikt over 18 procedurespecialisten in het ondernemingsrecht, overheidscontentieux en health, life-sciences en pharma. Hiermee vormt het kantoor meteen één van de grootste procedureteams op de Belgische markt. .

“Arcas Law heeft een kantoor in Edegem en één in Brussel” zegt Bart Volders, één van de vennoten van Arcas Law. “Wij zijn een nichekantoor, gespecialiseerd in het oplossen van conflicten, zowel voor ondernemingen en overheden in eigen land als voor de internationale markt. We willen ons uitdrukkelijk tot onze niche, nl. risicomanagement en dispute resolution, beperken.” Karel Schulpen en Joost Bosquet, eveneens vennoten, vullen aan: “Ons kantoor bestaat zowel uit ‘jonge leeuwen’ als uit meer senior profielen, waaronder Professor Bruno Maes, oud-stafhouder van de orde van advocaten bij het Hof van Cassatie, Professor Jean Rogge, voordien werkzaam bij Assuralia, de koepelvereniging van Belgische verzekeringsondernemingen en nu ook John Stoop. Ook dat is een bewuste strategie. Wij geven aan onze seniors een prominente plaats in onze organisatie, omwille van hun ervaring bij de behandeling van dossiers en de sereniteit die zij in vaak verhitte procedures en conflicten kunnen brengen Iets wat onze cliënten op prijs stellen.”

Vaak weerkerende conflicten waarvoor Arcas Law wordt ingeschakeld zijn geschillen die te maken hebben met contractrecht, bank- en verzekeringsrecht, bouw- en vastgoedrecht alsook geschillen inzake vennootschapsrecht, health, lifescience en pharma . Het kantoor treedt daarnaast op in geschillen tussen private partijen en de overheid, bv. rond overheidsopdrachten en vergunningen.

Arcas Law telt 18 advocaten waarvan 6 vennoten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.