Nieuws Antwerpen Joint venture tussen autogroepen Van Mossel en Devos-Capoen goedgekeurd

Joint venture tussen autogroepen Van Mossel en Devos-Capoen goedgekeurd

vlnr: Sophie Devos, Thomas Devos, Els Capoen, Eric Berkhof, Koen Claesen en Johan Devos.

Joint venture tussen autogroepen Van Mossel en Devos-Capoen goedgekeurd

In april kondigde Van Mossel Automotive Groep reeds aan een overeenkomst te hebben bereikt met de familie Devos-Capoen omtrent een joint venture. Van Mossel neemt een belang van 50% in Devos-Capoen, het familiebedrijf dat in 1988 door Johan Devos en Els Capoen werd opgericht. Deze joint venture werd nu ook bekrachtigd door de Belgische mededingingsautoriteit. Vanaf heden zal het West-Vlaamse familiebedrijf door het leven gaan als Van Mossel Devos-Capoen.

Het bedrijf van Johan Devos en Els Capoen zal gedeeltelijk in hun handen blijven en voor 50% eigendom worden van Van Mossel. “De constant evoluerende markt vergt veel van een organisatie” zegt Johan Devos. “Na uitgebreide gesprekken kwamen we tot de conclusie dat de samenwerking met Van Mossel onze organisatie enkel ten goede komt.”

Buiten de naam, Van Mossel Devos-Capoen, verandert er weinig. Van Mossel Devos-Capoen omvat 3 Renault vestigingen in Kuurne, Roeselare en Menen, 3 Dacia vestigingen in Kortrijk, Roeselare en Menen en een occasiecenter in Kuurne.

Koen Claesen, ceo Van Mossel België: “Met deze joint venture voegen we met Renault en Dacia twee nieuwe merken toe die perfect passen binnen de groei ambities van Van Mossel in België. De aanwezigheid in West-Vlaanderen is voor ons een belangrijke strategische aanvulling bij de huidige dealergroepen en leasemaatschappijen. Vanaf nu kunnen we iedereen in Vlaanderen bedienen.”

In totaal telt Van Mossel Automotive groep bijna 300 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Met ruim 4.600 medewerkers realiseert de groep een omzet van zo’n 3,5 miljard euro op jaarbasis.

Begin 2019 startte in België het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin 2020 kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging te Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging te Brecht. Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.