Nieuws Antwerpen Joke Dehond ICT-woman of the year 2015

Joke Dehond ICT-woman of the year 2015

Joke Dehond ICT-woman of the year 2015

jokeJoke Dehond, de ceo van Inventive Designers, is door het tijdschrift Data News uitgeroepen tot de ICT Woman of the Year 2015. Ellen Van Den Berghe, digital channels manager bij de Nationale Loterij, is de nieuwe Young ICT Lady of the Year.

Het is de zesde keer dat Data News de ICT Woman of the Year verkiest tijdens de manifestatie “She Goes ICT.” Meer dan tienduizend lezers stemden Joke Dehond in de top-3 waarna ze door de jury werd verkozen. Andere finalisten waren Dominique Leroy, de ceo van Proximus, en Els Blaton, de ceo van Everis.

Dehond is nog maar 35 jaar maar leidt al enkele jaren het bedrijf Inventive Designers uit Hoboken dat tools ontwikkelt om bedrijven te laten communiceren met hun klanten. Ze begon als ontwikkelaarster en groeide zo door naar de top van het bedrijf. De combinatie van ondernemerschap met technische kennis kon de jury overtuigen om voor haar te kiezen.

Inventive Designers werd in 1994 opgezet door de vader van Joke Dehond, Guy Dehond. De onderneming lanceerde oa. twee bekende softwarepakketten die als Scriptura Engage en intellStamp flink wat belangstelling kregen van de markt. Het bedrijf stelt vandaag 44 mensen tewerk.

De nieuwe Young ICT Lady of the Year is Ellen Van Den Berghe. Zij tekent de digitale communicatiestrategie van de Nationale Loterij uit, inclusief analytics en implementatie. Al heeft ze de ambitie om op termijn haar eigen bedrijf te beginnen. Ook hier werd de jury gecharmeerd door haar  zin in ondernemen.

De awards werden uitgereikt tijdens ‘She Goes ICT’ in The Egg in Brussel. Met het initiatief wil Data News vrouwen in de sector extra in de spotlights zetten.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.