Nieuws Antwerpen Jommeke doet het uitstekend

Jommeke doet het uitstekend

Jommeke doet het uitstekend

jomBallon Media heeft een uitstekend boekjaar achter de rug. Het bedrijf van Jommeke en vele andere striphelden realiseerde in 2014 een omzet van 14,4 miljoen euro. Daar werd volgens de resultatenrekening die gedeponeerd werd bij de Nationale Bank een bedrijfsresultaat van 291.000 euro op verdiend.

Ballon Media stuurt vanop de Antwerpse Franklin Rooseveltplaats een heel leger aan stripfiguren aan. Het bedrijf van gedelegeerd bestuurder Alexis Dragonetti en voorzitter Michel Moortgat is in 2008 opgezet uit de fusie van De Ballon (uitgever kinderboeken), Balloon Books (verdeler boeken) en het striplabel Mezzanine.

Onder het label Ballon Comics geeft Ballon Media vandaag kinder- en familiestrips uit met Jommeke als absolute topper. De activiteitenboeken en de innovatieve uitgaven voor kinderen zitten onder het embleem Ballon Kids. Ballon Media Sales verdeelt boeken.

Ballon Media is tevens de exclusieve Nederlandstalige partner voor uitgeverijen zoals Dupuis (Largo Winch, Robbedoes, Lucky Luke), Casterman (Kuifje, Tiny) Dargaud (XIII, Blake & Mortimer), Le Lombard (Thorgal) en Glénat (Black Crow, Titeuf).

Het bedrijf stelt vandaag zo’n 40 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.