Nieuws Antwerpen Jommeke en Urbanus samen op digitaal platform

Jommeke en Urbanus samen op digitaal platform

Jommeke en Urbanus samen op digitaal platform

yiehaDe twee grootste stripuitgevers van Vlaanderen, Ballon Media (Antwerpen) en Standaard Uitgeverij/WPG (Antwerpen) ) bundelen hun krachten om een nieuw en uniek platform te lanceren rond digitale stripbeleving, YIEHA. Reeksen als Suske en Wiske, Jommeke, Amoras, Urbanus, Thorgal, De Rode Ridder, XIII, de Kiekeboes, Largo Winch, etc. krijgen binnenkort hun digitale thuis op YIEHA.

Op YIEHA koop en huur je strips, of neem je een abonnement. Je collectie lezen of nieuwe strips ontdekken op je tablet, laptop of smartphone… dat doe je met YIEHA waar en wanneer je maar wil. YIEHA komt er begin 2015 aan en iedereen die wil kan zich nu al registreren als tester.

De twee uitgevers lanceren YIEHA Aan de vooravond van de 78e Boekenbeurs, dit jaar in het teken van strips. Reeds in 2013 stapten Ballon Media en Standaard Uitgeverij met technologiepartner Crius via IMinds Media Innovatie Centrum (MiX) in een onderzoeksproject rond de best mogelijke digitale stripervaring. In samenwerking met de verschillende universiteiten en testgebruikers werden o.a. het marktpotentieel, de technische vereisten van de verschillende doelgroepen en de bereidheid tot betalen voor deze nieuwe diensten onderzocht. Die learnings worden meegenomen voor YIEHA.

In het verlengde daarvan start er begin 2015 een testfase waarbij een groep gebruikers het platform gaat uitproberen. Op basis van hun feedback en ervaringen willen de twee uitgevers van YIEHA een platform maken dat nog meer beantwoordt aan de verwachtingen van de toekomstige klanten.

YIEHA wordt een website én een app maar vooral dé place to be voor eenieder die de ultieme digitale stripbeleving wil ervaren. Alexis Dragonetti, CEO Ballon Media: “Samen met Standaard Uitgeverij en met reeksen als Jommeke, Suske en Wiske, Thorgal, Amoras, XIII, Urbanus, De Blauwbloezen, De Rode Ridder, de Kiekeboes, Largo Winch, Blake en Mortimer, etc. staan wij in voor een substantieel deel van het leesplezier in stripland. Dat “papieren” leesplezier willen wij nu ook gaan aanbieden op je laptop, tablet of smartphone. Met alle voordelen en functionaliteiten van een uniek digitaal platform. Maar vooral … met een hart voor strips!“

Op YIEHA kan je strips kopen, huren of een abonnement nemen. Je maakt er gratis kennis met strips die je nog niet kende of je vult je collectie aan met albums die in de winkel niet meer of nog moeilijk te verkrijgen zijn. En dat alles aan zeer aantrekkelijke prijzen.

Peter Quaghebeur, CEO van WPG Uitgevers/Standaard Uitgeverij: “Met YIEHA gaan we vol enthousiasme op verkenning naar de digitale toekomst van onze zovele sterke stripmerken. Dat avontuur willen we samen met de stripliefhebbers én de occasionele lezers in Vlaanderen en Nederland op punt stellen. Iedereen die wil kan zich daarom als tester registreren. Samen willen we ontdekken hoe we met YIEHA op de best mogelijke manier strips kunnen beleven op eender welk toestel”.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.