Nieuws Antwerpen Jommeke hoopt in de prijzen te vallen

Jommeke hoopt in de prijzen te vallen

Jommeke hoopt in de prijzen te vallen

Ballon Media Alexis Dragonetti met JommekeBallon Media, de Antwerpse uitgever/distributeur is mee genomineerd voor de prijs van de Vlaamse regering voor de Beloftevolle Onderneming van het jaar 2013. Het evenement kadert in de bekroning van de Vlaamse onderneming van het jaar. De organisatie van De Tijd, Ernst & Young en BNP Paribas Fortis reikt op 8 oktober zijn prijzen uit.

Voor de werknemers van Ballon Media en het management wordt het dus nog even nagelbijten. Ballon Media is uiteraard heel erg vereerd met de nominatie, zegt woordvoerder Tom Vanhoren. “Het is de bekroning voor de volgehouden expansie van onze onderneming.”

Het bedrijf werd in 2008 opgezet door Alexis Dragonetti. De huidige gedelegeerd bestuurder bracht in dat jaar de activiteiten bijeen van de uitgever van kinderboeken, De Ballon, de boekenverdeler Balloon Books en het striplabel Mezzanine. De onderneming wordt mee aangestuurd door Michel Moortgat (!) en enkele privé-investeerders. Ballon Media is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een indrukwekkende groep die in 2012 tekende voor een omzet van 13,5 miljoen euro. Het bedrijf stelt vandaag 40 mensen tewerk.

Met toppers als de stripreeks Jommeke, Robbedoes, Lucky Luke e.a. heeft Ballon Media effectief verscheidene hoog aangeschreven titels in huis. Er worden zomaar eventjes 1 miljoen Jommekes per jaar verkocht… Ballon Media Sales is in dit opzicht opgezet als een samenwerkingsverband tussen de verdelers Ballon Media, SDL en Caravelle. Daarmee verdeelt Ballon Media niet enkel zijn eigen uitgaven maar ook de Nederlandstalige uitgaven van gerenommeerde uitgeverijen als Dupuis, Dargaud, Le Lombard, Casterman enz.

Maar het gaat hem niet enkel om kinderboeken en strips. Het bedrijf engageert zich ook in zogenaamde mass market activiteitenboeken en innovatieve uitgaven. Die gaan naar meer dan 100 landen in zowat 60 talen. Sinds kort worden ook lifestyle boeken zoals kookboeken, reisgidsen, fotoboeken enz. verkocht.

Of Ballon Media effectief de prijs van de Vlaamse regering binnenhaalt moet nog even afgewacht worden. De concurrentie is immers indruwekkend: ook Biocartis (Mechelen), LayerWise (Leuven), Medec (Aalst) en Zappwaer (Hasselt) behoren mee tot de genomineerden.

De jury staat onder leiding van Geert Noels. De prijs ging verleden jaar naar Itineris. Ballon Media kreeg eerder al een erkenning als Excellente Onderneming van Voka-Kamer van Koophandel en de prijs als Trends Gazelle voor 2013 in de provincie Antwerpen.

Voor de prijs Onderneming van het jaar zijn vier bedrijven genomineerd: de Caviar Group (Brussel), de Cegeka Group (Hasselt), Noordzee Helicopters Vlaanderen (Oostende) en de Willemen Group (Mechelen). De prijs wordt eveneens toegekend op 8 oktober e.k. Verleden jaar ging de prijs naar de La Lorraine Bakery Group uit Ninove.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.