Nieuws Antwerpen Jonathan Put beste heftruckchauffeur van het land

Jonathan Put beste heftruckchauffeur van het land

Jonathan Put beste heftruckchauffeur van het land

motracJonathan Put (30) is de beste heftruckchauffeur van het land. Dat bewees hij tijdens het jaarlijks kampioenschap, de Belgian LindeCup in Antwerpen. Jonathan Put werkt bij het glasbedrijf Carglass in Hasselt.

De Belgian LindeCup wordt georganiseerd door Motrac Handling & Cleaning, de verdeler van de vorkheftrucks van Linde en van de vloerreinigingsmachines van Tennant.

De deelnemers aan de cup dienden een theoretische vragenronde te doorstaan, waarna drie praktische proeven volgden: een bal behendig en binnen een tijdslimiet naar een gat leiden, drie biervaten verplaatsen van de ene pallet naar de andere en ze op een toren stapelen en tijdens de spannende finaleproef dienden de zes best geplaatsten met een miniatuur heftruckje op de vork van hun heftruck een schijfje opnemen om het vervolgens over een galgje te schuiven.

De LindeCup heeft steeds meer succes. Dit jaar meldden zich 85 deelnemers aan, 35 meer dan het jaar ervoor. Op de bedrijfsterreinen van Motrac in Antwerpen demonstreerden de deelnemers hun rijvaardigheid, snelheid en precisie.

Jonathan Put, die voor het eerst deelnam, toonde zich er de beste. Samen met twee andere finalisten (Quentin Servais van Weerts Supply Chain en Jimmy Vleminx van Madrico) mag hij ons land in september vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Duitsland.

Motrac

Motrac Handling & Cldaning is als bedrijf is gegroeid vanuit een Waalse onderneming die graafmachines verdeelde. In de snelle opgang van de markt werd ook een eigen vestiging in Schoten geopend. Sindsdien ging het zo snel vooruit dat de Antwerpse vestiging diende overgebracht te worden naar de Noorderlaan in Antwerpen. Motrac kwam finaal samen met twee andere ondernemingen in handen van de Nederlandse groep PON Holdings.
Motrac is ondertussen als verdeler van machines vooral geëvolueerd in de richting van heftrucks en magazijntrucks. In die mate dat 80% van het omzetcijfer van 58 miljoen euro (2012) uit toestellen van Linde bestaat.

Maar ook de verkoop van vloerreinigingsmachines loopt bepaald vlot. Motrac verdeelt in dit opzicht het merk Tennant. De Amerikaanse firma scoorde in 2007 internationaal heel sterk met haar ec-H20, een technologie die gewoon kraantjeswater omzet in elektrisch geladen water. De machines maken op die manier schoon zonder detergenten en verbruiken veel minder water.

Motrac heeft ondertussen geïnvesteerd in een modernisering van de vestiging in Antwerpen. De benedenverdieping van de hoofdzetel aan de Noorderlaan werd heringericht volgens een geïntegreerd bezoekersconcept. Het is dan ook een eigentijdse ontmoetingsruimte geworden waarin de showroom, de receptie en de kantoren gewoon in elkaar overvloeien. “Het is een harmonieuze combinatie geworden waarbij het ruimtelijk gevoel en een zee van licht opvallen,” zegt Ilse Fierens van het bedrijf. Volgend jaar komt de bovenverdieping aan de beurt. Dit is een kantoorruimte waar men tot een herschikking van de ruimte zal overgaan.

In Antwerpen en Flémalle werken 148 mensen. Het bedrijf wordt geleid door René Danielsson.

.

.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.