Nieuws Antwerpen Jost Group neemt TTS over

Jost Group neemt TTS over

Jost Group neemt TTS over

jostjeMet de overname van het Luikse transportbedrijf TTS breidt de Jost Group zijn netwerk verder uit. De Jost Group nam eerder al SuperTransport (Kontich), De Boeck Gebroeders (Kieldrecht), Jost Trucking (Antwerpen), Marship (Antwerpen) en Vervoer Verbessem (Waarloos) over.

De snelle bewegingen op de internationale transportmarkt geven aan hoe gespannen de verhoudingen liggen. Er tekent zich in het licht van de internationale concurrentieverhoudingen een versterkte consolidatiebeweging uit. De Belgische truckers lijden onder de scheefgetrokken concurrentieverhoudingen. Met name de intocht van goedkope Oost-Europese transporteurs zorgt voor flink wat spanningen op de markt.

De Jost Group maakt daar kennelijk gebruik van om zijn internationale positie verder te versterken. Het bedrijf wordt aangestuurd vanuit Luxemburg. De overname van TTS past mee in dit perspectief.

De aandeelhouders van TTS komen “stilaan op leeftijd en hebben besloten het bedrijf over te dragen aan de Jost Group.Wij zien hierin een mogelijkheid om ons marktaandeel inzake multimodaliteit uit te breiden en om een nieuwe sector te ontwikkelen, met name het citerntransport van chemische producten, petroleum, asfalt en voedingsmiddelen,” stelt Roland Jost, de president van de Jost Group.

De overname versterkt het arsenaal van de Jost Group met cargotrucks, kippers (30 tot 60 m³), walkingfloors, silowagens (45 à 62 m³) en containers voor vloeistofvervoer.

TTS is nu al aanwezig in België, Italië en Slowakije en telt 260 personeelsleden, 200 trekkers, 370 opleggers, 270 intermodaal transport eenheden (van 25 tot 45 ft) en 60 rail-road opleggers. In België beschikt het bedrijf over 42.000m² opslagruimte, 15.000m² multimodaal opslagterrein, 2.500 m² kantoorruimte met 150.000 m² terreinoppervlakte in de regio Luik. TTS heeft een omzet van meer dan 43 miljoen euro.

De Jost Group telt met de overname van TTS voortaan 2.300 personeelsleden en beschikt over 1.300 trekkers, 3000 opleggers, 300.000 m² opslag op een multimodaal opslagterrein in Luik en in de Antwerpse haven. Jost Group is aanwezig in 10 landen binnen Europa en de Magreb en is actief op de weg, per spoor, in de lucht en ter zee en is goed voor een zakencijfer van 270 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.