Nieuws Antwerpen Jozef De Backer in Voka Galerij der Prominenten

Jozef De Backer in Voka Galerij der Prominenten

Jozef De Backer in Voka Galerij der Prominenten

jo de backerJozef De Backer, de voorzitter van de Niko Group uit Sint Niklaas is gisterenavond opgenomen in de Galerij der Prominenten van Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. De Galerij der Prominenten is zoveel als een Antwerpse ‘walk of fame.’ Eerder werden oa. Fernand Huts (Katoen Natie), Walter Van Pottelberge (voorzitter Routeplan 2012) en Frans Schotte (Standaard Boekhandel) gelauwerd.

Met de Galerij der Prominenten wil de Kamer personaliteiten huldigen die op cultureel, economisch, sociaal of maatschappelijk vlak een opmerkelijke bijdrage geleverd hebben aan de uitstralintg en de bekendheid van de regio Antwerpen-Waasland. De traditie werd destijds opgestart in 1990.

Jozef De Backer komt uit de derde generatie van de familie De Backer en heeft de Niko Group naar een leidende marktpositie gebracht. Niko zélf is in 1919 gegroeid vanuit Sint Niklaas en runt nog een tweede productievestiging in Wijnegem. Alphonse en Werner De Backer ontwierpen schakelaars en stopcontacten die al snel de hele Belgische markt veroverden. Met de luxeschakelaar Inter 7O ging Niko voor het eerst de internationale markten op.

Niko commercialiseert vandaag zijn oplossingen over heel Europa. Het gaat om producten en oplossingen voor schakelmateriaal, deurtelefonie, lichtregeling en huisautomatisering. Die zijn bedoeld voor zowel residentiële en professionele omgevingen als woon-zorgcomplexen.

Niko Projects maakt mee deel uit van de groep en levert gebruiksvriendelijke en efficiëntieverhogende gebouw- en woningautomatiseringssystemen. De toepassingen zijn gebouwd op de koppeling van technieken als alarmen, gebouwbeheersingssystemen, toegangscontrole en zorgregistratie. Niko Projects heeft al meer dan 17000 woningen en 5000 kamers voorzien van intelligente gebouw- en woningautomatiseringssystemen.

Fifthplay ontwikkelt en produceert vanuit Berchem vernieuwende technologieën voor energiemanagement in gebouwen en health monitoring van patiënten. Het bedrijf werkt ook actief mee aan de verdere integratie van technologie in gebouwen en steden.

Laudatio

De deelnemers aan de plechtigheid werden verwelkomd door Stéphane Verbeeck, de voorzitter van de Kamer. De laudatio aan Jozef De Backer werd uitgesproken door Europees commissaris Karel De Gucht.

Jozef De Backer nam daarop zélf het woord en onthulde nadien zijn ereplaat.

Tijdens een naderhand druk bijgewoonde receptie werd de feesteling gefeliciteerd door alle aanwezigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer