Nieuws Antwerpen JUCE Arena moet topless meetings bevorderen

JUCE Arena moet topless meetings bevorderen

JUCE Arena moet topless meetings bevorderen

ANTWERPEN – De Antwerpse start-up JUCE brengt een product op de markt waarmee het topless meetings in bedrijven wil stimuleren en nóg efficiënter maken. De JUCE Arena is een stijlvol oplaadstation voor smartphones, voorzien van een digitale klok en een timer. Bovendien verzamelt het toestel ook allerlei interessante gegevens waarmee vergaderingen geoptimaliseerd kunnen worden.

JUCE is een geesteskind van de jonge ondernemers Matthias Vanhoutteghem en Julien Yee. Zij delen de steeds breder gedragen bezorgdheid dat laptops en smartphones de productiviteit niet altijd ten goede komen, zeker tijdens vergaderingen. Niet toevallig worden steeds vaker topless meetings gehouden. Om deze evolutie verder te ondersteunen, ontwikkelden ze een product dat ze de JUCE Arena noemden.

Efficiënter vergaderen

De JUCE Arena is een oplaadstation waaraan tegelijk tot zes smartphones kunnen gekoppeld worden. Elke smartphone krijgt op die manier zijn ‘juice’ en dankzij een ingebouwde digitale klok en timer wordt ook efficiënt time-management aangemoedigd. Daarnaast bevat het apparaat sensoren die data verzamelen rond de kwaliteit, duur en bezettingsgraad van vergaderingen om de workflow en het ruimtegebruik verder te optimaliseren. Ter ondersteuning hoort er ook een mobiele lifestyle-app bij.

Voor het ontwerp van de JUCE Arena sloeg de start-up de handen in elkaar met het Nederlandse designbureau VanBerlo. Een succesvolle samenwerking, want dit voorjaar sleepte de JUCE Arena de Red Dot Design Award in de wacht, net als een erkenning van de iF World Design Guide for Design Excellence.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.