Nieuws Antwerpen Julien Limbach van Antwerpse Gelato Giuliano is beste ijsbereider

Julien Limbach van Antwerpse Gelato Giuliano is beste ijsbereider

Foto: Carpigiani Ambachtelijk Benelux

Julien Limbach van Antwerpse Gelato Giuliano is beste ijsbereider

Julien Limbach van Gelato Giuliano uit Antwerpen kroonde zich tot de nieuwe Belgisch Kampioen Ijsbereider. Hij won de Carpigiani Gelato Festival Challenge met zijn ijs van eekhoorntjesbrood, zwarte olijven en pistachenootjes. De nationale finale, georganiseerd door Carpigiani Ambachtelijk Benelux, vond na twee jaar weer live plaats tijdens Horeca Expo in Gent. Zo’n 30 finalisten dongen mee naar de titel.

De nationale finale, georganiseerd door Carpigiani Ambachtelijk Benelux, vond na twee jaar weer live plaats tijdens Horeca Expo in Gent. Zo’n 30 finalisten dongen mee naar de titel. Julien Limbach haalde het uiteindelijk van Jimmy Patte van Bouboule uit Brussel en Melanie Soenen van Madame Jeanne uit Ichtegem.

“Als chef-kok hou ik van de juiste balans: zout, zoet, kruiden, een ‘pofke’ en een krokantje”, aldus winnaar Julien Limbach van Gelato Giuliano. “Ik ga altijd voor echte hoevemelk als basis en van daaruit ga ik verder. Voor deze creatie kun je best gewoon je ogen sluiten en een boswandeling maken. Dan ben je helemaal mee. Vandaar ook mijn keuze om dat eekhoorntjesbrood te verwerken. Dat in combinatie met de zwarte olijven en de pistaches maakt het zo uniek. Stuk voor stuk ben ik voor topproducten gegaan. Ik ben bewust in mijn presentatie niet voor  te veel tierlantijntjes gegaan. Maar wel voor wat rock’n roll. Dat ben ik en dat is belangrijk in een kampioenschap als dit. Je ziet het wel.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.