Nieuws Antwerpen Jumbo neemt 3 Alvo winkels in Rupelstreek over

Jumbo neemt 3 Alvo winkels in Rupelstreek over

Jumbo neemt 3 Alvo winkels in Rupelstreek over

Jumbo neemt de Belgische Alvo supermarkten in Rumst, Niel, Boom en het Oost-Vlaamse Baasrode over. De huidige Alvo Superpost winkels, van zelfstandig ondernemer Christophe De Laet, sluiten eind februari hun deuren, waarna de verbouwwerkzaamheden zullen starten. Naar verwachting openen de winkels in het najaar van 2022 hun deuren onder de Jumbo-vlag.

Jumbo nam al eerder Alvo supermarkten over in Deurne (Wim Saerensplein), Ranst, Berlare en Lauwe, evenals de voormalige Alvo locaties in Antwerpen (Lange Leemstraat) en Denderleeuw die later dit jaar hun deuren openen als Jumbo. Op dit moment heeft de supermarktketen 17 Jumbo winkels in verschillende Vlaamse provincies.

“We merken dat Jumbo in België enthousiast wordt ontvangen en dat de Belgen onze ‘én-én-én-formule’ omarmen.” vertelt Ton van Veen, CFO van Koninklijke Jumbo Food Groep. “We zien potentieel voor 100 Jumbo winkels op termijn. Om deze ambitie te halen, zijn we actief op zoek naar geschikte locaties in heel Vlaanderen. Dit kunnen zowel nieuwe als bestaande supermarktlocaties zijn, zoals hier het geval is. We zijn daarom verheugd met de overnames van deze Alvo supermarkten in Rumst, Niel, Boom en Baasrode.”

Superpost, of ’t Postje in de volksmond bestaat sinds 1950 en werd opgericht door Maria De Rooster, grootmoeder van de huidige zaakvoerder en nadien uitgebaat door Marc & Ilona De Laet-Van Dyck, de ouders. Nadien werden er door Christophe de Laet filialen in Rumst, Niel en Baasrode geopend. De laatste jaren was het voor de ondernemer niet evident om de Alvo supermarkten zelfstandig te blijven leiden.

Het personeel dat werkzaam is in de Alvo supermarkten zal aan de slag gaan bij de nieuwe Jumbo winkels. Daarnaast zal het team worden uitgebreid met nieuwe medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.