Nieuws Juwelierszaak Picard bestaat 25 jaar en steekt winkel in een volledig nieuw kleedje

Juwelierszaak Picard bestaat 25 jaar en steekt winkel in een volledig nieuw kleedje

Team Picard. Foto: Picard

Juwelierszaak Picard bestaat 25 jaar en steekt winkel in een volledig nieuw kleedje

SINT-ANTONIUS ZOERSEL – Juwelierszaak Picard bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een totale vernieuwing van de winkel. Tijdens de werken zet de juwelierszaak haar activiteiten verder in een pop-up winkel even verderop aan Handelslei.

In 1998 startte Christiaan Picard als jonge ondernemer zijn juwelierszaak in hartje Sint-Antonius Zoersel. Zijn vakmanschap werd duidelijk geapprecieerd en de zaak groeide jaar na jaar. Het team breidde uit en de winkel verhuisde naar een groter pand. Vandaag kan je bij Picard terecht voor betaalbare luxehorloges en de betere sieraden.

Emotionele waarde

“Naast het verkopen, onderhoud en herstellen van juwelen en horloges, maken we ook juwelen op maat”, vertelt de zaakvoerder. “Sierraden ontwerpen en maken is iets bijzonders: een juweel legt vaak een moment, verhaal of herinnering vast en heeft voor de klant een emotionele betekenis. Het is fijn om in een juweel telkens een persoonlijke touch van de klant te steken. Om volledig te voldoen aan de persoonlijke verwachtingen maken we eerst 3D-tekeningen en een 3D-print van ons ontwerp. Als de klant helemaal tevreden is, maken we vervolgens het juweel met de beste materialen en afwerking.”

Christiaan Picard heeft de juwelen- en horlogemarkt de afgelopen 25 jaar sterk zien veranderen. “Op een gegeven moment is de modewereld ook sterk gaan inzetten op sierraden. Van modeketens tot gerenommeerde kledingmerken: allemaal verkopen ze nu juwelen. Toch is er een groot verschil in kwaliteit en afwerking.”

Smartwatch

Ook de digitalisering heeft de markt veranderd want mensen kopen vaker online. “We hebben geïnvesteerd in een webshop, maar het gros van onze klanten verkiest toch persoonlijk contact in de winkel”, aldus nog Christiaan Picard. “Dé grootste verandering was misschien wel de komst van de smartwatch. Iedereen wilde er één en zo werd het uurwerk rond de pols terug populair. Mensen kiezen ook niet meer voor één horloge. Ze wisselen afhankelijk van de gelegenheid. Bij ons vind je alvast voor elke gelegenheid een degelijke en betaalbare luxehorloge of de betere smartwatch.”

Open blik op atelier

Picard wil zich de komende jaren blijven specialiseren en focussen op kwaliteitsproducten. “Persoonlijke en snelle service blijft ons handelsmerk. Om onze klanten nog persoonlijker te bedienen, wordt de winkel binnenkort helemaal verbouwd. We willen meer beleving creëren in de winkel, met meer ruimte voor privacy maar ook met een open blik op ons atelier. Dat is en blijft het kloppende hart van de zaak. De verbouwingswerken starten op 16 mei. We verhuizen dan tijdelijk een beetje verderop naar een pop-up winkel in het voormalige Fintrokantoor in Handelslei 66. In de tweede week van juli ontvangen we onze klanten graag in de vernieuwde winkel aan Handelslei 6.”

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.