Nieuws Antwerpen Kaasaffineurs Van Tricht presenteert eigen bier

Kaasaffineurs Van Tricht presenteert eigen bier

Kaasaffineurs Van Tricht presenteert eigen bier

Net zoals vorig jaar zorgt Kaasaffineurs Van Tricht voor een schotel met een uitgelezen selectie van vijf tot zes gerijpte ambachtelijke kazen. Als extraatje is er een flesje Rex, een speciaal voor Van Tricht gebrouwen Blonde Ale.

Bij Kaasaffineurs Van Tricht kiezen ze bij hun kaasplankjes voor een originele insteek met drie klassieke kazen en een paar eigen creaties of echte ontdekkingen. Vorig jaar werden de kaasplankjes vervaardigd met hout van Franse wijnkistjes. Voor dit bisnummer kiest Frederic Van Tricht voor een traditionele ronde plateau met een eigen biertje als optie.

Als liefhebber van ambachtelijk gebrouwen bieren ging Frederic Van Tricht op zoek naar een biertype dat bij tal van types ambachtelijke kazen past. “Onze Rex is een fris, fruitig en droog gehopt bier geworden, een blonde ale, die bij voorkeur zeer koud geschonken wordt. De Cascade hop zorgt ervoor dat het bier zelfs bij frisse temperaturen zijn complexe smaak en aroma vrijgeeft”, aldus Frederic Van Tricht. “Met zijn 6,9% alcoholvolume is Rex een krachtig, karaktervol bier dat bij zeer veel kazen past en opvallend goed samengaat bij bergkazen en zowel zachte als gerijpte geitenkaasjes.”

Op het kaasplankje liggen dit jaar de Comté Marcel Petite Fort St. Antoine Réservation, al vele jaren één van de paradepaardjes van Kaasaffineurs Van Tricht, en de fenomenale roquefort Le Vieux Berger van Yves Combes. Maar er is ook plaats voor een prille nieuwkomer: de zachte geitenkaas Juliette met aparte blos die vorig jaar naar aanleiding van het gouden jubileum naar de stichter van het huis werd genoemd. Drunk Monk sluit als kaaskeuze dan weer perfect aan bij het nieuwe bier waarin dit type abdijkaas een tijdje heeft mogen rijpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.