Nieuws Antwerpen Kaasmeester Michel Van Tricht levert zelfs op de Malediven

Kaasmeester Michel Van Tricht levert zelfs op de Malediven

Kaasmeester Michel Van Tricht levert zelfs op de Malediven

michelDe reputatie van Kaasmeester Michel Van Tricht uit Berchem gaat veel verder dan alleen maar Antwerpen. Sommige kazen van het huis gaan zelfs het vliegtuig op naar de Malediven. De ambachtelijke kazen worden er opgediend in verscheidene klasserestaurants waar uiteraard alleen meer de groten van deze wereld komen….

Michel Van Tricht nam de zaak van zijn vader aan de Fruithoflaan over in 1978 en oriënteerde de activiteiten vooral naar de zuivelsector. Vader Van Tricht deed ook in charcuterie doch Michel onderkende vooral de sterke groeimogelijkheden van de kaasmarkten. Vandaag is de winkel aan de Fruithoflaan een el dorado voor iedereen die zichzelf of zijn gasten wil verrassen op een prachtige kaasplank. Het gaat de kaasmeester overigens niet enkel meer om de hippe winkel annex degustatieraam. In de oude gebouwen van de Brouwerij De Koninck runt de firma onderhand ook een gesofistikeerde groothandel van waaruit de geselecteerde kazen verzonden worden naar de meest exclusieve restaurants en kaaszaken over de hele wereld.

Sinds de Wall Street Journal de Kaasmeester Michel Van Tricht in 2010 beschreef als “de beste Europese kaasspeciaalzaak” gaan de meest onverwachte klanten op zoek naar de winkel en de groothandel. In die mate dat het geregeld bewonderend aanschuiven is aan de 11 meter lange winkelbalie. Daar liggen de meest exquisite kazen tentoongesteld en moeten de klanten een haast hopeloze keuze gaan maken.

Zoon Frédéric is inmiddels al enkele jaren mee actief in de zaak. Hij heeft zich nog meer dan zijn vader toegespitst op de kwaliteiten van de kazen en aarzelt niet om het assortiment verder uit te breiden. Ook de echtgenote van Michel, Jeannine De Wachter en verscheidene andere familieleden steken mee hun handen uit in de winkel en in de groothandel.

Kaasmeester Michel Van Tricht stelt vandaag zo’n 20 mensen tewerk. Met een netto winst van 91.000 euro draaide de zaak volgens de bij de Nationale Bank gedeponeerde balans ook financieel uitstekend. Daar moest dan wel een over te dragen verlies voor 2013 van 30.000 euro bij verrekend worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.