Nieuws Antwerpen Kandidaat-koper Merit Capital trekt zich terug

Kandidaat-koper Merit Capital trekt zich terug

Foto Sebastian Steveniers

Kandidaat-koper Merit Capital trekt zich terug

ANTWERPEN – De kans dat de bekende beursvennootschap Merit Capital alsnog kapseist, is een heel stuk groter geworden: Fuchs & Associés, de Luxemburgse kandidaat-overnemer, heeft ondanks een bindend bod op Merit afgehaakt als mogelijke koper. Dat zeggen meerdere bronnen en Fuchs bevestigt de informatie, net als voorlopig bewindvoerder Kjell Swartelé, zo schrijven De Tijd en L’Echo dinsdag.

De financiële groep gold zowat als de laatste kans voor Merit Capital om te ontsnappen aan een faillissement en alsnog een doorstart te maken, nadat de Nationale Bank de vergunning van het beurshuis in het voorjaar had ingetrokken. Daar ging een jarenlange en moeizame zoektocht naar een koper aan vooraf.

LEES OOK. Merit Capital en Nationale Bank met getrokken messen tegenover elkaar

Fuchs roept onder meer de markt- en economische omstandigheden van de afgelopen weken in als reden voor zijn beslissing. Maar op de achtergrond spelen eigen problemen met de CSSF, de Luxemburgse financieeltoezichthouder en de tegenhanger van de Nationale Bank.

Het is onduidelijk hoe het verder moet. Voorlopig lijkt niemand te bewegen in het dossier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.