Nieuws Antwerpen Kandidaat-kopers voelen zich meteen 'thuis'

Kandidaat-kopers voelen zich meteen 'thuis'

Kandidaat-kopers voelen zich meteen 'thuis'

thuisJe huis of je appartement verkopen is veelal een spannend moment. Uiteraard gaat het je om de beste prijs. Het komt er in dit opzicht op aan de kandidaat-kopers te enthousiasmeren. Ze moeten zich meteen “thuis voelen.” Vastgoedstyliste Vicky Vinck helpt je daarbij.  Ze zorgt ervoor dat vooral de positieve punten van je huis of je appartement door de kandidaat-koper opgemerkt worden.

Ze hebben het in Amerika over homestaging. Het is er een al vele jaren ingeburgerde techniek in de immobiliënmarkten. Bij ons hebben we het over vastgoedstyling. De meeste verkopers zijn er nog echter niet mee vertrouwd. In die mate dat hun verkoopstransacties niet altijd makkelijk lopen. Vaak ook tegenvallen.

Ook in het Antwerpse komt homestyling evenwel geleidelijk van de grond, zegt Vicky Vinck. “Enkele start-ups doen het met kartonnen meubelen in lege panden. Ze halen alles leeg en kleden het geheel weer aan met meubeltjes en zelfs complete keukens uit karton. Kwestie van meteen een sfeertje te creëren waarin de kandidaat-kopers willen meegaan.” Voor panden uit de hogere prijsklasse gaan vastgoedstylisten het appartement of het huis zelfs volledig leeg halen om het daarna opnieuw in te richten.

“Ik richt mijzelf evenwel in eerste instantie op bewoonde middenklasse vastgoed”, zegt Vicky Vinck. “Ik werk met de bestaande meubels van de eigenaars en vul die eventueel aan met andere kleine meubels of met accesssoires die het geheel beter aankleden.” Vicky Vinck komt daartoe een eerste keer op bezoek en neemt het geheel in zich op. Ze neemt foto’s van elke kamer en gaat op zoek naar de sterke en de minder sterke punten. Bij een tweede bezoek worden aan de hand van de gemaakte foto’s bepaalde wijzigingen aangebracht. In functie van de gewenste sfeerelementen. Op die manier wordt de kandidaat-koper al bij de eerste aanblik een thuisgevoel aangebracht.

Vicky Vinck heeft ondertussen haar eerste transacties al achter de rug. Haar website thuistekoop.com wordt reeds druk bezocht. Omdat ze freelance werkt kunnen in dit opzicht alle makelaars en particulieren bij haar terecht.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.