Nieuws Antwerpen Kangaroot zoekt bijkomend personeel

Kangaroot zoekt bijkomend personeel

Kangaroot zoekt bijkomend personeel

kangaroot-logoMet een groeicijfer over 2012 van 33% zit het IT-dienstenverbedrijf Kangaroot uit Berchem perfect op koers. “Het draait uitstekend,” zegt zaakvoerder Pepijn Palmans. “We werven nog enkele bijkomende mensen aan en trekken bredere perspectieven open.” Palmans runt Kangaroot samen met Peter Dens, een soulmate waarmee hij al vele jaren optrekt.

De IT-markt is zeker geen makkelijke markt. De dynamiek van de technologische ontwikkelingen sleurt iedereen mee in een razendsnel tempo. Die innovatieve bewegingen openen uiteraard ook veel kansen. Toen het internet op gang kwam waren Pepijn Palmans en Peter Dens er van in het begin al bij. “Jong en enthousiast, maar ook wat naïef. We zetten allerhand activiteiten op waarmee we ook ons entrepreneurship aanscherpten,” zegt Pepijn Palmans.

Kangaroot werd definitief gelanceerd als ICT-consultancybedrijf in het jaar 2000. Palmans en Dens werkten in dit opzicht een eigen strategie uit. De consultants van het bedrijf gaan immers uit van die filosofie dat ze hun klanten moeten begeleiden in de uitbouw van de IT-infrastructuur. “Dit houdt in dat ze er niet op permanente basis aanwezig zijn maar bv. één dag per week, een halve dag per twee weken enz. Onze mensen hebben brede ervaringen in het marktgebeuren en kunnen de klanten in dit opzicht heel onafhankelijk adviseren bij bepaalde strategische keuzes. Zij hebben geen enkele binding.”

De toespitsing op het operating system Linux en de open bron software heeft Kangaroot op termijn een sterke marktpositie gegarandeerd. Het gaat erom dat de geïmplementeerde systemen de klanten stabiliteit en veiligheid garanderen. Een strategie die het bedrijf uit Berchem toeliet om een aantal grote klanten binnen te halen. “We zijn best trots op onze ruime portefeuille aan vaste klanten.”

Binnen Kangaroot is ondertussen met Housingcenter geopteerd voor een verdere diversificatie van de activiteiten. Het Housingcenter is opgezet als een IT-dienstenleverancier. “Wij bieden onze klanten de infastructuur van datacentra aan, cloudoplossingen en systemen van managed hosting. Het komt erop aan dat de bedrijven bij ons terecht kunnen voor diensten die ze zelf niet kunnen of willen beheren. We zijn in die mate flexibel dat we met onze diensten alle richtingen uitgaan. Je kunt als bedrijf bij ons beschikken over een datacenter dat al je gegevens opslaat, virtuele servers engageren in de cloud of bepaalde applicaties buiten huis laten beheren.”

Kangaroot stelt vandaag 15 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer