Nieuws Antwerpen Kapelse slager organiseert Donkerte van de hangende hespen

Kapelse slager organiseert Donkerte van de hangende hespen

Kapelse slager organiseert Donkerte van de hangende hespen

KAPELLEN – Zaterdagavond 18 januari opent Vleesambacht Van de Weyer aan de Kapelsestraat in Kapellen speciaal de deuren. Tijdens de Donkerte van de hangende hespen kan u meer dan één ton hespen aan het plafond zien hangen, start de verkoop van de Sint-Antoniusbeuling, wordt alles feeëriek verlicht en betrekken ze hun vierde streekproduct, grijze frut, bij het geheel.

Ambacht is bij Vleesambacht Van de Weyer geen holle slogan. Rond 1927 begon grootvader Eduardus (Ede) Van de Weyer een beenhouwerij op de Antwerpsesteenweg in Kapellen.

“Alles begint bij de keuze voor kleinschalige, familiale en lokale landbouwers. Niet enkel de vorige criteria, maar ook het ras, de groeisnelheid, het geslacht, antibiotica-vrij, huisvesting, en dergelijke bepalen mee de keuze voor een landbouwer en leiden tot lange samenwerkingen”, zegt Peter Van de Weyer. “Met dit vlees gaan we aan de slag. We hebben gekookte hammen, droge worstsoorten, kookworstsoorten, leverbereidingen, geleibereidingen en bloedbereidingen.”

Vleesambacht Van de Weyer heeft ook 4 officieel erkende streekproducten, die ze op 18 januari allemaal in de kijker zetten. “Volgens traditie en technische noodzaak worden onze rauwe hespen tijdens het winterseizoen gedroogd in ons werkhuis. We starten dan ook de verkoop van onze Sint-Antoniusbeuling.”

Dr Beer van Dr Beer Bar en Shop uit de Adriaan Brouwerstraat in Antwerpen gaat de streekproducten combineren met speciale bieren en top-kok Thomas van EnfanT Terrible HQ uit de Geuzenstraat in Antwerpen maakt eetbare kunstwerkjes met de streekproducten van Vleesambacht Van de Weyer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.