Kappers Axel en Magda Magda en Axel (links) laten Hair Place over aan Erik en Hilde. Foto: Filip Spoelders.

Kappers Axel en Magda geven hun schaar van Hair Place na 35 jaar door

EDEGEM - Met het aanbreken van het nieuwe jaar krijgt kapsalon Hair Place in Edegem nieuwe zaakvoerders. Kappers Axel en Magda geven hun zaak aan de Boniverlei met een gerust hart door aan Hilde en Erik.

Axel De Voeght heeft er samen met zijn vrouw Magda Verberck een lange loopbaan in zijn kapsalon op zitten. “Het is het mooiste beroep dat er is. Wij zouden er zo opnieuw aan beginnen, maar door fysieke ongemakken moet ik de schaar doorgeven”, vertelt Axel, die sinds 1982 aan het werk is.

“Aanvankelijk begonnen we met onze eigen zaak in het centrum van Edegem. In de jaren negentig verhuisden we naar de Boniverlei. De meeste van onze klanten zijn dames, maar heren en kinderen waren ook altijd welkom. We hebben een mooie naam opgebouwd met klanten over heel de Antwerpse regio.”

Die naam draagt hij nu over aan Hilde De Boel en Erik Derkinderen, die ondertussen boven het kapsalon wonen. “Hilde is hier al jaren een trouwe medewerkster. Voor de klanten zal dus niets veranderen. De service, het moment van ontspanning bij de kapper en de meest recente technieken, het blijft allemaal aanwezig bij Hair Place. Ik wil zeker onze klanten bedanken voor de mooie jaren en de vele attenties die Magda en ik de laatste tijd mochten ontvangen.”

Goedbollende trein 

Nu is het aan Hilde en Erik. “We stappen op een goedbollende trein want alle personeelsleden zullen aan boord blijven. Hilde is al lang een bekend gezicht van Hair Place en ik word in opvolging van Axel de nieuwe herenkapper. Ik heb de afgelopen weken geregeld meegedraaid met Axel om de overgang vlot te laten verlopen”, licht Erik toe. “Dit betekent dat iedereen welkom blijft. Uiteraard blijven we de nieuwste technieken opvolgen en blijven we een referentie in het toepassen van kleurtechnieken.”