Nieuws Antwerpen Kappers moeten sluiten en krijgen hinderpremie

Kappers moeten sluiten en krijgen hinderpremie

Kappers moeten sluiten en krijgen hinderpremie

ANTWERPEN – De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat ook de kappers hun zaak volledig moeten sluiten. Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits laat weten dat ze nu ook aanspraak maken op de coronahinderpremie van 4.000 euro.

Vorige woensdag werd de coronahinderpremie al uitgebreid. Zo hebben alle ondernemingen en winkels die volledig moeten sluiten naar aanleiding van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad recht op de premie van 4.000 euro. Een onderneming kan voor maximaal 5 exploitatiezetels een premie krijgen op voorwaarde dat er in de bijkomende exploitatiezetels minstens één voltijdse werknemer tewerkgesteld is.

Nu werd door de Nationale Veiligheidsraad ook beslist dat kappers hun zaak volledig moeten sluiten. Dus ook zij kunnen nu een beroep doen op de premie van 4.000 euro.

“Ten gevolge van de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad heeft genomen, moeten nu ook de kappers verplicht sluiten. Wie verplicht de onderneming of winkel moet sluiten krijgt een premie van 4.000 euro, nu zullen dus ook kappers daar recht op hebben. Het is goed dat die duidelijkheid er nu is”, vindt Hilde Crevits.

De aanvragen moeten worden ingediend binnen de maand na het aflopen van de verplichte sluiting bij het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Meer duidelijkheid over het aanvragen van die nieuwe premie, is binnenkort beschikbaar. Wie deze info zodra beschikbaar in zijn/haar mailbox wil ontvangen, kan surfen naar www.vlaio.be/nl/content/aanvraag-meer-informatie-over-de-corona-hinderpremie en alle nodige gegevens daar achterlaten. Ondertussen hebben al bijna 110.000 ondernemers zich aangemeld via het webformulier van VLAIO.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.