Nieuws Antwerpen Kappers open op 26 april, terrassen open op 8 mei

Kappers open op 26 april, terrassen open op 8 mei

Kappers open op 26 april, terrassen open op 8 mei

Iedereen keek vol spanning uit naar het Overlegcomité. Voor sommigen bracht het goed nieuws, voor anderen een bittere pil om te slikken.

Nadat op 19 april de scholen opnieuw open gaan en het reisverbod verdwijnt, komt het belangrijke economische nieuws er op 26 april. Dan mogen de niet-medische contactberoepen, zoals kappers opnieuw de deuren openen.

De horeca krijgt niet de gehoopte heropening op 1 mei. Op 8 mei mogen zij de terrassen opnieuw openen, maar de volledige opening komt er ten vroegste begin juni. Ook de pretparken kunnen op 8 mei opnieuw open en de avondklok wordt vervangen door een samenscholingsverbod. Toch is dit moment nog onder voorbehoud, want zeven op de tien 65-plussers moeten tegen dan gevaccineerd zijn en de situatie op intensieve zorg moet duurzaam zijn verbeterd.

In juni volgt dan een bijgewerkte versie van het binnenplan.

Het volgende Overlegcomité staat gepland op 23 april.

Reageer op dit bericht

Sector

  Gerelateerde berichten

  Sector
   Gemeente

   Meest gelezen in deze regio

   Veel gelezen in deze regio

   Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

   Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.