Nieuws Antwerpen Kärcher Belux komt naar Wilrijk

Kärcher Belux komt naar Wilrijk

Kärcher Belux komt naar Wilrijk

karchertjeDe distributeur van reinigingsapparaten, Kärcher Belux trekt een nieuw hoofdkwartier op langs de A12. Het bedrijf sluit in dit opzicht zijn vestiging in Hoogstraten en concentreert zijn 100 werknemers in Wilrijk. De nieuwbouw moet tegen eind november e.k. klaar zijn.

Het Duitse concern Kärcher brengt zijn activiteiten voor België en Luxemburg over naar Antwerpen. Het bedrijf heeft daartoe gekozen voor een vestiging langsheen de A12 in Wilrijk waar een pand annex achterbouw gekocht werd. Het achterpand zal gerenoveerd worden tot serviceruimte. Vooraan komt echter een nieuwbouw die meteen ook de aanwezigheid van Kärcher in de streek moet uitstralen.

De afdelingsverantwoordelijken van Kärcher kwamen bijeen op het terrein waar ze onder leiding van Kees Wagtmans, de managing director de eerste symbolische spadesteek voor de bouwwerken gaven.

“Het merk Kärcher mag gezien worden”, beklemtoonde Kees Wagtmans “en dus is deze locatie ideaal. Met dagelijks gemiddeld 60.000 auto’s die voorbijrijden is een prominente zichtbaarheid gegarandeerd.”

De vestiging op de Boomsesteenweg in Wilrijk is het beste van twee werelden: centraal gelegen en toch nog bereikbaar voor de medewerkers die mee verhuizen. Bovendien zullen ook de faciliteiten in het nieuwe gebouw bijdragen aan de verdubbeling van de omzet die Kärcher vooropstelde in haar ‘Plan 2020’. Wagtmans: “We gaan voor een strak gebouw met klasse, inclusief een toonzaal met ‘wow’-effect en een volledig uitgerust trainingscenter.”

Daar pikt Hervé Wouters, manager van de afdeling Rental, Used Equipment en Leasing bij Kärcher NV én projectverantwoordelijke van de bouwwerkzaamheden, graag op in: “Om al onze toestellen en toepassingen in optimale omstandigheden te kunnen demonstreren en uittesten, worden in de trainingsruimte maar liesft 16 verschillende vloeren gelegd.

Op een terrein van in totaal circa 11.000 m², wordt een gebouw opgetrokken met drie verdiepingen van telkens 800 m². Het gelijkvloers is met 5,90 meter extra hoog en herbergt het Kärcher Center – dat tevens dienst doet als showroom – het onthaal, het trainingscenter en de nodige nutsvoorzieningen.

“Dat we voor een milieuvriendelijk gebouw zouden gaan, stond vast van bij het begin”, aldus Kees Wagtmans. “Zo zal alle verlichting full LED zijn. Het betekent dat we maar half zoveel energie nodig zullen hebben om zowel binnen als buiten te verlichten.”

Hervé Wouters: “Natuurlijk is de LED-verlichting niet het enige duurzame element. In het nieuwe gebouw worden ook geothermie en zonne-energie in praktijk gebracht. Isolatie is nog zoiets”, glimlacht de projectverantwoordelijke, “daarmee gaan we voor een EPB-waarde die beter is dan wettelijk voorgeschreven.”

De eerste mijlpaal van de bouw staat ingepland voor eind januari. Dan zijn de diepfundering, de kelder en de vloerplaat voor het gelijkvloers een feit.

De verhuis van Hoogstraten naar Wilrijk moet voor de pakweg 100 werknemers niet onmiddellijk een probleem stellen. “Wij hebben onze verhuis al drie jaar geleden aangekondigd”, zegt Annemie Van Dijck van het bedrijf. “Zeker recent aangeworven mensen hebben er rekening mee kunnen houden. Wij geloven niet dat een en ander een probleem zal stellen.” Zowat 20 werknemers van de groep zijn overigens permanent op de baan, de overige 😯 zijn actief in het servicecenter, de showroom en de administratie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.