Nieuws Antwerpen Karel Cardoen versterkt raad van bestuur laadpalenbedrijf Pluginvest

Karel Cardoen versterkt raad van bestuur laadpalenbedrijf Pluginvest

Karel Cardoen versterkt raad van bestuur laadpalenbedrijf Pluginvest

ANTWERPEN/WILRIJK – De jonge Antwerpse scale-up PlugInvest, gespecialiseerd in laadinfrastructuur voor elektrische wagens, heeft midden in de coronatijden 350.000 euro opgehaald. Met de kapitaalverhoging wil PlugInvest haar positie in de groeiende markt van elektrische wagens versterken. Het jonge bedrijf van oprichter Sander Hereijgers zet in op het uitbouwen van partnerships met autodealers, leasingmaatschappijen en immo. Zo treedt Karel Cardoen toe tot de raad van bestuur.

Net nu verschillende start-ups en scale-ups het financieel moeilijk krijgen, heeft PlugInvest midden in de gezondheidscrisis juist kapitaal opgehaald. “De coronasituatie was natuurlijk een onvoorzien element op het einde van de kapitaalronde met onze investeerders”, zegt Sander Hereijgers, ceo van PlugInvest. “Het vertrouwen bij alle partijen was groot. De lagere milieu-impact, de kostenbesparing en het hogere rijplezier dat gepaard gaat met elektrisch rijden, zorgen voor een niet te stoppen transitie.”

Hereijgers is al meer dan 10 jaar actief als projectingenieur in de energiesector. Hij werkte onder andere mee aan de ontwikkeling van de windmolenparken in de Antwerpse haven. In 2016 richtte hij PlugInvest op, dat sinds oprichting begeleid wordt door experts van accelerator Start it @KBC. Om verder door te groeien in de snel ontwikkelende markt van elektrische wagens klopte PlugInvest ook aan bij BAN Vlaanderen, een platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar kunnen vinden.

Karel Cardoen in raad van bestuur

De nieuwe aandeelhouders zullen niet enkel kapitaal, maar ook hun netwerk ter beschikking stellen. Daarnaast treedt ook Karel Cardoen toe tot de raad van bestuur. Hij is gekend als de ondernemer en ceo achter de Cardoen autosupermarkten, die hij enkele jaren geleden verkocht. Vandaag is hij voornamelijk actief als projectontwikkelaar.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.