Nieuws Antwerpen Karen Dehopere zet chocolademerk Läderach in de markt

Karen Dehopere zet chocolademerk Läderach in de markt

Karen Dehopere zet chocolademerk Läderach in de markt

chocoZe stuurde de ceo gewoon een mail met de vraag of ze iets kon doen met het Zwitserse chocolademerk Läderach in België. Gewoon omdat ze de chocolade van Läderach zo fantastisch vond. Tot haar niet geringe verbazing beantwoordde de ceo haar mail meteen en sindsdien heeft ze de exclusieve vertegenwoordiging voor het merk in de Benelux.

Karen Dehopere geeft voorlopig nog les. In haar vrije uren prospecteert ze nu evenwel in de brede Antwerpse regio voor het merk Läderach. Met succes. Ze heeft al verscheidene klanten in het Antwerpse en alvast heel veel chocolatiers, horecabedrijven, brasseries, praliniers en cafés bevestigen sterk geïnteresseerd te zijn. Het gaat dan om de verkoop van pralines, truffels, koekjes, chocolaatjes enz.

Läderach is in België hoe dan ook een vrij onbekend merk. De chocolade van het familiebedrijf uit het Zwitserse Enneda heet evenwel onovertroffen te zijn. Läderach runt verscheidene eigen boutiques in Zwitserland waar Karen Dehopere het merk ook leerde kennen. Vandaar haar idee om er ook iets mee te proberen in eigen land. Ze zegt van zichzelf dat ze een foodie is die graag experimenteert in de keuken. Waarom het dus niet proberen.

En tot haar verbazing lukte het eerste contact meteen. Sindsdien opereert de Limburgse vanuit haar woonplaats Oud-Turnhout op de brede regionale markt. Ze screent tijdschriften en vakbladen op zoek naar potentiële klanten, trekt haar stoute schoenen aan en laat haar prospecten proeven. Met veel succes. Indien de groeiperspectieven in de komende maanden bevestigd worden zal Karen haar job in het onderwijs allicht laten vallen om fulltime voor Läderach te gaan.

Toch niet evident om in het chocoladeland bij uitstek, België een Zwitsers merk te gaan promoten? Vindt Karen helemaal niet. De Zwitserse chocolade is nu eenmaal wereldberoemd, zegt ze. “In onze eigen supermarkten is 70% van de aangeboden chocolade…Zwitserse chocolade. Overigens is Läderach echt wel de absolute top. Geen gewone chocolade.” Misschien toch maar eens proberen?

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.