Nieuws Antwerpen Karin Carmeliet maakte uniek toeristisch souvenir

Karin Carmeliet maakte uniek toeristisch souvenir

Karin Carmeliet maakte uniek toeristisch souvenir

karinKarin Karmeliet won met haar zilveren pin, de Floral de tweede prijs in de verkiezing van de Belgian Beauties. De edelsmid uit Reet bevestigde daarmee haar unieke vakmanschap. De Belgian Beauties is door de zelfstandigenorganisatie Unizo en het transportbedrijf DHL opgezet als een wedstrijd om een waardevol souvenir te creëren voor de honderdduizenden toeristen die België bezoeken.

Karin Karmeliet liet zich eerder al opmerken in de campagne “Handmade in Belgium” (HIB). Unizo kende verscheidene ondernemers daarbij een authenticiteitslabel toe waarmee ook het vakmanschap gehonoreerd werd. Op basis van de opmerkelijke prestaties kreeg het werk van Karin Karmeliet in dit opzicht effectief het HIB-label toegekend.

De producten die eerder al bekroond werden met het HIB-label werden ook ingezet in de verkiezing van de Belgian Beauties. Om te verhinderen dat de toeristen zoals gewoonlijk weer naar huis gaan met souvenirs Made in China zette Unizo er zich voor in om een reeks producten te lanceren die als waardevolle ambachtelijke producten de faam van België internationaal zouden uitdragen. “Het moet niet altijd Manneke Pis of het Atonium zijn”, zei de topman van Unizo, Karel Van Eetvelt bij de overhandiging van de prijzen.

De Floral van Karin Karmeliet is een zilveren pin met de Belgische kleuren in zijdedraad. De pin refereert naar de Belgische kantgeschiedenis. In de Belgische cultuur is het overigens een traditie om bloemen te schenken. De prijs van het kleinood is 65 euro, wat past binnen de objectieven om de souvenirs binnen de prijsklasse van 5 en 150 euro te houden. Het product moest overigens in de handbagage passen.

De jury loofde de creatie van Karin Karmeliet omwille “van de duidelijke Belgische uitstraling. De Belgian Beauty valt op omdat het heel fijn is qua vormgeving en afwerking. Het is geschikt voor alle relaties en makkelijk mee te nemen. Prachtig gebruik van edel metaal en een mooie verwijzing naar de kantgeschiedenis. De Floral getuigt van vakmanschap en is tegelijk ook mooi van design. Dit uniek juweel trekt zeker de aandacht.” De Floral wordt overigens helemaal tot eindproduct vervaardigd in het eigen atelier.

De eerste prijs ging naar Alain Bontinck uit Avelgem die een Tri-color touch pen maakte. Inga-Lisa Vermeiren uit Gent won de derde prijs met haar “Ceci n’est pas une lampe”, een witte openbloeiende kaars met de illusie van een lamp.

De winnaars van de Belgian Beauties kregen een garantie tot afname van hun producten mee van Toerisme Vlaanderen en DHL Express.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.