Nieuws Antwerpen Karl Verlinden nieuwe voorzitter Unizo

Karl Verlinden nieuwe voorzitter Unizo

Karl Verlinden nieuwe voorzitter Unizo

unizoKarl Verlinden is door de algemene vergadering van Unizo verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Flor Joosen op die zeven jaar aan hoofd van de organisatie stond.

Karl Verlinden is gedelegeerd bestuurder van het farmaceutisch bedrijf Qualiphar, een familiebedrijf in Bornem. Qualifar produceert geneesmiddelen die vrij in de apotheek verkrijgbaar zijn. Tot nu was Karl voorzitter van Unizo Internationaal en Unizo Antwerpen-Mechelen.

Karl wil vooral voorzitter zijn van Unizo als “beweging”. “Unizo telt ruim 3.000 bestuurders, die zich elke dag vrijwillig en gratis voor onze organisatie inzetten. Samen met hen wil ik de werking van Unizo verder uitrollen zodat we ondernemers nog beter kunnen ondersteunen”, zegt Karl Verlinden.

Als ondernemer en werkgever van bijna 400 werknemers verwacht hij dat de volgende regeringen werk maken minder belastingen, administratieve vereenvoudiging en lagere loonlasten. “Zelf hebben we omwille van de hoge loonlasten een deel van onze distributieactiviteiten in België moeten afbouwen. Hierdoor stellen we op die eenheid zo’n 20 mensen minder tewerk. Dit is bij mij zo, maar ook bij heel wat andere bedrijven. De impact van de loonkostenhandicap op de gehele Belgische tewerkstelling is dus enorm. Samen met Unizo wil ik ervoor zorgen dat dit in de toekomst verandert”, aldus Karl Verlinden.

Karl Verlinden is verkozen voor een termijn van 3 jaar, die verlengbaar is met maximaal 1 termijn. Karl Verlinden is licentiaat in de Rechten en de Handels- en Financiële Wetenschappen. Hij woont in Kontich. Karl is gedelegeerd bestuurder en voorzitter van Qualiphar in Bornem en het Franse bedrijf Gifrer in Lyon. Samen stellen de twee bedrijven bijna 400 mensen tewerk.

Qualiphar bestaat sinds 1937 en is sinds 1970 in handen van de familie Verlinden. Halfweg de jaren ’70 bouwde het een productie-eenheid in Bornem. Qualiphar produceert OTC geneesmiddelen, vitaminen, cosmetica en healthcare accessoires en verdeelt ze exclusief via apotheken. Het bedrijf is ook internationaal actief. Naast gedelegeerd bestuurder van Qualiphar en nu dus voorzitter van Unizo, is Karl Verlinden ook nog lid van de KMO Commissie Corporate Governance (code Buysse), de toezichtsraad De Bonte & Van Hecke, de Raad van Bestuur Huize Eyckerheyde en het adviescomité ING Antwerpen. Karl Verlinden volgt Flor Joosen op die 7 jaar voorzitter was.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.