Picture5 Evert, Famke, Luc Colemont, Anita en Veerle. Foto Jan Brys

Kasteel loopt vol voor postuum verjaardagsfeest van CEO

BRASSCHAAT - Luc Lemmens, CEO van Tubobel Group, overleed op 58-jarige leeftijd aan darmkanker. Het was zijn droom om zijn 60-ste verjaardag te vieren met een groot feest in een kasteel. De familie vond dat het postuum moest doorgaan en koppelde er een benefiet aan ten voordele van de vzw Stop Darmkanker van Luc Colemont. Het bracht 33.000 euro op.

Luc Lemmens, geboren in Schoten, stierf aan darmkanker in juli 2021, hij was amper 58. Luc was CEO van Tubobel, een bedrijf dat beton en natuursteen aanbiedt, met zes vestigingen in België. Zoon Evert stond klaar om de fakkel over te nemen. Luc kocht kleine bedrijven terug uit de handen van multinationals.

 

Luc Lemmens. Foto RR

Echtgenote Anita en de kinderen Evert, Veerle en Famke wilden zijn plannen voor een groot feest ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag alsnog uitvoeren. Als locatie kozen zij het kasteel van Brasschaat.

“Luc wilde voor zijn 60ste een groot feest met alles erop en eraan”, zegt Anita. “Het moest in een kasteel plaatsvinden. Nu was het aan ons om die droom te realiseren, ook al is hij er niet meer. 300 mensen, vrienden en kennissen van Luc gingen in op onze uitnodiging.”

“Maar met het feest willen we ook een boodschap de wereld insturen: laat je geregeld testen op darmkanker. Bij Luc was het te laat. Bij een coloscopie bleek het al te ver gevorderd. Er bleek een mirakel nodig om nog te genezen. Tussen de diagnose en het overlijden lag anderhalf jaar.”

 

Luc Colemont met echtgenote Petronella (rechts van hem) en enkele vrienden. Foto Jan Brys

Het kasteel stroomde vol. “Het verbaast me niet. Luc was iemand die zeer graag feestte. Hij was altijd de laatste om naar huis te gaan. Hij was ook bijzonder positief, het glasvol was voor Luc altijd halfvol. Verder was hij ook een echte familiemens”, vervolgt Anita.

Preventie

Dokter Luc Colemont was eveneens aanwezig op het feest. Hij benadrukte in zijn speech nog eens het belang van de test. De cijfers die hij aanhaalde, kwamen aan.

“In 2022 zijn er al 2130 mensen gestorven aan darmkanker. We hadden de helft daarvan kunnen voorkomen. Dagelijks zijn het er 23. In Vlaanderen doet ongeveer de helft van de leeftijdsgroep 50-74 de test. In Wallonië is dat slechts 20 procent. Vergelijk met Nederland: daar is het 70 procent.”

“De beste behandeling is de vroege opsporing. Ik ben zeer blij met dit initiatief van de familie Lemmens. 33.000 euro is voor ons een gigantisch bedrag. We zullen het goed besteden.”