Nieuws Antwerpen Katoen Natie genomineerd voor award Onderneming van het jaar

Katoen Natie genomineerd voor award Onderneming van het jaar

Katoen Natie genomineerd voor award Onderneming van het jaar

katoentjeKatoen Natie is een van de vijf genomineerde bedrijven bij de 20ste editie van de award Onderneming van het Jaar 2014. Een vakjury zal eerlang kiezen tussen Katoen Natie, Kinepolis, Van de Velde, Vyncke en Ontex.

De Onderneming van het jaar, een organisatie van Ernst & Young, BNP Paribas Fortis en de krant De Tijd is in al die jaren een vaste waarde geworden in het medialandschap. De 20ste editie is dan ook zoveel als de bekroning van een succesvolle campagne om expansieve Belgische ondernemingen in het zonnetje te zetten.

Ernst & Young lanceerde het project in 1995 met als doel zowel grote als kleine bedrijven te belonen die door hun groei en zin voor innovatie, internationalisatie,
ondernemerschap, strategie, volharding en verantwoord bestuur, opvallen in de ondernemerswereld.

“De jury van de ‘Onderneming van het Jaar’ zet ieder jaar een uniek bedrijf in de kijker dat zich op meerdere vlakken onderscheidt: sterke resultaten, inspirerend ondernemerschap, goed bestuur, internationale visie en een duidelijk groeipotentieel. Al 20 jaar op rij werken wij samen met succesvolle bedrijven die een toonbeeld zijn van
kwaliteitsvol Vlaams ondernemerschap. Met plezier bekronen wij dan ook dergelijke bedrijven met deze prestigieuze award,” zegt Rudi Braes, Managing Partner EY België.

De jury, onder leiding van Graaf Paul Buysse, zal op dinsdag 14 oktober samen met Koning Filip bekendmaken wie de opvolger wordt van de Mechelse Willemen Groep, de laureaat van de ‘Onderneming van het Jaar 2013’. In de jury zetelen oa. ook nog Herman Daems (BNP Paribas Fortis), Hans Crijns (Vlerick Business School), Jo Libeer (Voka), Michèle Sioen (Sioen) en Urbain Vandeurzen (Gimv).

De vijf genomineerden:
* Katoen Natie: Antwerpen, logistieke dienstverlener, 1,02 miljard omzet, 10.000 werknemers.
* Kinepolis: bioscoopexploitant, 246 miljoen euro omzet, 2.100 werknemers.
* Van de Velde: Schellebelle, lingerieproducent, 182 miljoen euro omzet, 1450 werknemers.
* Vyncke: Harelbeke, industriële energie-installaties, 310 werknemers, 67 miljoen euro omzet.
* Ontex: Buggenhout, producent hygiënemateriaal, 5300 werknemers, 1,5 miljard euro omzet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.