Nieuws Antwerpen Katoen Natie investeert 80 miljoen euro in Nederland

Katoen Natie investeert 80 miljoen euro in Nederland

Katoen Natie investeert 80 miljoen euro in Nederland

ANTWERPEN – Het Belgische logistiekbedrijf Katoen Natie van Fernand Huts gaat de komende jaren 80 miljoen euro investeren op verschillende plaatsen in Nederlands Limburg. Het Antwerpse bedrijf van Fernand Huts wil inspelen op de noden van de groeiende chemische industrie in de regio.

De belangrijkste investering wordt een terminal op de Chemelot-site, waar Katoen Natie een perceel van 12 hectare heeft gekocht om 54.500 vierkante meter magazijnruimte en 207 silo’s te bouwen. De site moet operationeel zijn in het voorjaar van 2020.

Daarnaast breidt Katoen Natie zijn logistieke terminal in Nuth uit met 10.000 vierkante meter magazijnruimte en 60 silo’s. Ook kocht het bedrijf een stuk grond aan de Mitsubishi Avenue in Born, waar een magazijn van 35.000 vierkante meter komt. Katoen Natie investeert ook in 115 nieuwe trekkers, 45 nieuwe droge bulkwagens en 10 vloeistoftanks.

De Katoen Natie-platformen in Limburg liggen op enkele kilometers van de Belgische en Duitse grens. Via de nabijgelegen containerterminals kunnen containers vanuit Antwerpen en Rotterdam worden aangevoerd en vervolgens verder landinwaarts worden verdeeld. Katoen Natie ziet Nederlands Limburg als een ideaal bruggenhoofd om het Ruhrgebied en Oost-Europa te beleveren.

Katoen Natie is actief in 30 landen en stelt meer dan 13.000 mensen te werk.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.