Nieuws Antwerpen Katoen Natie investeert in Uruguayaanse haven van Montevideo

Katoen Natie investeert in Uruguayaanse haven van Montevideo

Katoen Natie investeert in Uruguayaanse haven van Montevideo

Katoen Natie, de in Antwerpen gevestigde en wereldwijd opererende leverancier van logistieke en semi-industriële diensten, gaat om en bij de 455 miljoen Amerikaanse dollar investeren in de uitbouw van de containerterminal in de haven van Montevideo. Het heeft daarover een akkoord bereikt met de Uruguayaanse regering. Het gaat om één van de grootste investeringen voor Katoen Natie in de afgelopen jaren.

Katoen Natie bereikte afgelopen week een akkoord met de Uruguayaanse staat over een nieuwe investering in de haven van Montevideo. Het investeringsproject omvat de aanleg van een tweede kaaimuur van 700 meter en bijkomend terrein van 22 hectare gewonnen op het water. Aan de twee kaaimuren, samen 1.300 meter, zal het bedrijf vier containerschepen tegelijk kunnen behandelen, met op termijn 12 à 15 ultramoderne ship-to-shore gantry kranen en een 50-tal straddle carriers (en/of rubber tyred gantry cranes). De nieuwe containerterminal zal capaciteit hebben om meer dan 2,5 miljoen TEU per jaar te laden en lossen.

“Onze terminal in Montevideo was al de efficiëntste en meest productieve containerterminal in Zuid-Amerika. Met deze investering zetten we de terminal definitief op de kaart als een onmisbare schakel in het netwerk van de grote containerhubs op het continent”, legt Gerolf Annemans, ceo Port Operations bij Katoen Natie, uit.

Katoen Natie en Uruguay kwamen eveneens overeen om de bestaande concessietermijn te verlengen met vijftig jaar.

“Deze enorme investering bevestigt ons vertrouwen in Uruguay als investeringsland en one-of-the-places-to-be, evenals in de haven van Montevideo als excellente logistieke hub”, zegt Karl Huts, bestuurder bij de Katoen Natie Groep.

Katoen Natie is actief in Uruguay sinds 1996, toen het een deel van het aandelenpakket van de vrijhandelszone Zonamérica kocht en later ook van de logistieke operator Costa Oriental. In 2001 werd het partner van de Uruguayaanse staat in Terminal Cuenca del Plata, nadat het op een openbare veiling het grootste bod had uitgebracht op 80% van het aandelenpakket van de gespecialiseerde containerterminal in de haven van Montevideo. Vanaf 2012 ontwikkelde Katoen Natie bovendien het logistieke park Polo Oeste in samenwerking met de lokale partner Frigorífico Modelo SA, waar ze 10 hectare bebouwden en als magazijnruimte in gebruik namen als bijkomende logistieke trekpleister voor de regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.