Nieuws Antwerpen Katoen Natie passeerde kaap van 1 miljard

Katoen Natie passeerde kaap van 1 miljard

Katoen Natie passeerde kaap van 1 miljard

feestFeest bij Katoen Natie. Dagen aan een stuk. Om het 160-jarig bestaan van de Antwerpse firma te vieren. De groep rond Fernand Huts heeft zich in al die jaren opgewerkt tot een toonaangevende logistieke groep. Met resultaten die overigens best gezien mogen worden. Vorig jaar werd een omzet gerealiseerd van liefst 1,05 miljard euro. Daar werd een winst op verdiend van 118 miljoen euro.

Fernand Huts en de Katoen Natie zijn vandaag alom aanwezig in de media. De spectaculaire opbouw van de historische site rond de hoofdzetel van het bedrijf kreeg veel commentaar. Bewondering, respect maar ook een beetje afgunst allicht. In de krant De Tijd gaf Huts meer uitleg bij de financiĆ«le resultaten van zijn bedrijf. De nettowinst van 118 miljoen euro mag alvast gezien worden. Dit is immers 84 miljoen euro meer dan het jaar ervoor. De operationele kasstroom liep op tot 270 miljoen euro. “In vergelijking met 2008 zijn onze omzet en onze winst bijna verdubbeld”, zegt een trotse bedrijfsleider. Volgens hem is dit mogelijk geweest omdat Katoen Natie “begin 2008 de crisis heel vlug voelde aankomen en onmiddellijk op de rem is gaan staan. Er werd gesaneerd en geherstructureerd. Toen de crisis uitbrak waren we min of meer klaar en hebben we goed kunnen werken.”

Katoen Natie richtte in volle crisistijd ook twee nieuwe divisies op die vandaag goed draaien: logistieke oplossingen voor de voedingswereld en de kunstssector. Die twee activiteiten zijn vandaag heel succesvol en trekken “gigantisch veel nieuwe klanten aan.” Ook de overname van het afvalverwerkingsbedrijf Indaver was een doelgerichte investering die mee de toekomst moet onderbouwen.

Katoen Natie was tot nog toe vooral actief in de logistieke behandeling van goederen voor de chemie, de autosector, de consumentensector, de grondstoffen, e-commerce en engineering.

Bij Katoen Natie werken vandaag zo’n 13.000 mensen, daarvan 4000 in eigen land.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.