Nieuws Antwerpen Katoen Natie vergroot aanwezigheid in Estland

Katoen Natie vergroot aanwezigheid in Estland

© BDB

Katoen Natie vergroot aanwezigheid in Estland

In de haven van Tallinn in Estland heeft Katoen Natie haar laatste uitbreiding officieel ingehuldigd. Dat gebeurde door Fernand Huts, Vlaams minister-president Jan Jambon en Antwerps havenschepen Annick De Ridder in het bijzijn van talloze prominente politici en zakenpartners.

In 2009 begon de zoektocht van Katoen Natie naar een plek in Estland. Sinds 2013 is de Antwerpse logistieke groep er dan actief, toen de eerste magazijnen in gebruik werden genomen. Vanuit de haven van Tallinn worden chocoladebonen verspreid naar het hinterland, zijnde Rusland, Oekraïne en Kazachstan. Ook andere producten passeren de magazijnen van Katoen Natie Eesti.

Fernand Huts: “Tallinn is de poort naar Rusland. Deze haven is de laatste in de Baltische zee, die met een ijsbreker ijsvrij kan gemaakt worden en dus bereikbaar is. Bovendien kunnen we hier meteen alles op Russische sporen plaatsen vanuit de haven. Die hebben een verschillende breedte ten opzichte van de Europese.”

In juli 2021 werd de voorlopig laatste fase afgerond. Het gaat om een vierde magazijn van 10.000m², een investering van bijna 5 miljoen euro. Dit maakt dat Katoen Natie Eesti uit zo’n 63.000m² overdekte ruimte bestaat op een terrein van 12 hectare. “In totaal investeerde Katoen Natie al meer dan 50 miljoen euro op deze site”, zegt Mart Mellen, directeur Katoen Natie Eesti. “We groeien samen met onze klanten.”

Mogelijks komt er op termijn nog een uitbreiding vlakbij. “Gezien er in Antwerpen geen plaats meer is, zoeken we elders naar mogelijkheden”, aldus Huts.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.