Nieuws Antwerpen Katoen Natie verwerft logistieke site in Polen

Katoen Natie verwerft logistieke site in Polen

Katoen Natie verwerft logistieke site in Polen

ANTWERPEN – Het Antwerpse Katoen Natie heeft op 1 juli de warehouse activiteiten van Nijhof Wassink in Polen overgenomen. Een principeakkoord werd in oktober 2019 bereikt, nu hebben de Antwerpse specialist in logistieke diensten en het Nederlandse transportbedrijf de overeenkomst dus officieel ondertekent.

De overname neemt naast de opslag en logistieke activiteiten ook de 60 medewerkers van het logistieke centrum over. Alle transportactiviteiten van Nijhof-Wassink en de vijf Volvo- en Renault Trucks-dealers in Polen blijven actief onder de Nijhof-Wassink Groep. De belangrijkste activiteiten zijn opslag, handling, transport, semi-industriële en toegevoegde waarde diensten voor de (petrochemische) industrie.

De faciliteiten in Polen zijn strategisch gelegen met zelfs spoorverbindingen naar belangrijke Europese havens in Antwerpen, Rotterdam, Hamburg, Gdansk en Gdynia. Katoen Natie heeft besloten om de aangekochte faciliteiten in de zeer nabije toekomst uit te breiden. Extra investeringen in magazijnen met een totale oppervlakte van 16.000 m² en 42 extra silo’s voor de opslag van polymeren staan op de planning.

De overname kenmerkt de strategie van Katoen Natie om haar dienstverlening aan de (petro)chemische industrie verder uit te breiden, zowel door te investeren in nieuwe installaties als door middel van acquisities. Het bedrijf begint eind dit jaar ook met de bouw van een nieuwe terminal aan het Bevrijdingsdok in de Antwerpse haven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.