Nieuws Antwerpen Kazi haalt extra kapitaal op

Kazi haalt extra kapitaal op

Kazi haalt extra kapitaal op

ANTWERPEN – De HR-pionier Kazi haalt een half miljoen euro op om verder te werken aan de uitrol en internationalisering van zijn dienstenaanbod. Het in 2015 door Nikolaas Bellens opgerichte bedrijf brengt het opgehaalde kapitaal zo in totaal op 2,5 miljoen euro.

Om het hoge aantal mismatches op de arbeidsmarkt aan te pakken, wil het Antwerpse Kazi de verwachtingen van werknemers enerzijds en van werkgevers anderzijds veel beter op elkaar afstemmen. “Uit internationaal onderzoek blijkt dat tot 1 op 2 nieuwe werknemers binnen het eerste jaar al opnieuw uitkijkt naar ander werk, omdat de job niet aan hun verwachtingen beantwoordt”, verklaart ceo Nikolaas Bellens. “De kost daarvan is enorm, zowel menselijk als economisch.”

In totaal werd meer dan 2 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van de HR-technologie van Kazi: een nieuwe, intuïtieve matchingmethodiek waarin de belangrijkste aspecten en verwachtingen van werknemers en werkgevers op elkaar afgestemd worden. De oplossing van Kazi laat toe om via korte, eenvoudige vragenlijsten de jobinhoudelijke werkwaarden en rolverwachtingen van talent en te vatten aan de hand van een aantal tags, die de kans op een goede match sterk verhogen.

Volgende stap

Om de verdere commercialisering en internationalisering te ondersteunen, en als voorbereiding op verdere investeringsrondes, leggen enkele gerenommeerde ondernemers uit het Belgische bedrijfsleven waaronder Kris Vander Velpen (Flanders Business School) en John Deprez (ex-Emakina) samen met de huidige aandeelhouders een half miljoen op tafel. Tegelijkertijd versterkt HR-technologiespecialist Jurgen Errijgers (HRMC, Humanistix) de Raad van Bestuur.

“Een voor een zijn we overtuigd van het potentieel van Kazi. We zijn dan ook verheugd om te kunnen bijdragen aan de volgende groeifase en internationalisering van hun business”, stelt Kris Vander Velpen, professor Innovatie & Ondernemerschap aan de Flanders Business School. “De oplossing van Kazi beantwoordt aan een reële nood, en kan onze bedrijven, de Belgische arbeidsmarkt en zelfs de globale economie alleen maar ten goede komen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.