Nieuws KBC lanceert eigen digitale munt als “eerste financiële instelling in Europa”

KBC lanceert eigen digitale munt als “eerste financiële instelling in Europa”

Foto: Farknot Architect

KBC lanceert eigen digitale munt als “eerste financiële instelling in Europa”

KBC gaat een eigen digitale munt uitrollen gebaseerd op blockchaintechnologie. Dat doet het naar eigen zeggen als eerste financiële instelling in Europa. De ‘Kate Coin’ werd volledig binnen de bank ontwikkeld en kan alleen binnen een gesloten omgeving gebruikt worden.

Zondag vindt een eerste grootschalige test van de munt plaats op het festival Werchter Boutique. Zowat 8.000 KBC-medewerkers zullen er hapjes en drankjes kunnen betalen met Kate Coins. Omdat de Kate Coin een digitale munt is, is het gebruik ervan gekoppeld aan KBC Mobile. “Maar dat neemt niet weg dat de klant ook Kate Coins kan verwerven wanneer hij in contact komt met KBC via andere KBC-kanalen, zoals een bank- of verzekeringskantoor, KBC Live en KBC Touch”, klinkt het in een persbericht.

Geen bitcoin

De Kate Coins zijn niet overdraagbaar naar andere KBC-klanten en kunnen niet omgeruild worden voor euro’s. KBC benadrukt dat de Kate Coin een programmeerbare digitale munt is, geen cryptomunt zoals bitcoin of stablecoin. De Kate Coin is achterliggend volledig afgedekt door KBC en op een 1-1 basis vastgepind aan de euro, waardoor volatiliteit en speculatie niet aan de orde zijn.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.