Nieuws Antwerpen KdG bouwt samen met LCL aan The Things Network

KdG bouwt samen met LCL aan The Things Network

KdG bouwt samen met LCL aan The Things Network

ANTWERPEN – LCL Data Centers en Karel de Grote Hogeschool slaan de handen in elkaar voor het uitbouwen van The Things Network. Het gaat om een wereldwijde, open Internet of Things-infrastructuur. Om dat te bekomen plaatst LCL onder andere een IoT-antenne op haar datacenter in Antwerpen.

The Things Network brengt IoT-netwerken samen en zet zo een robuuste en veilige infrastructuur op die voor iedereen openstaat. De bedoeling is om op die manier zoveel mogelijk connectiviteit te creëren. IoT wordt onder meer gebruikt voor zelfrijdende auto’s en slimme thermostaten, maar wordt ook steeds belangrijker in industriële en productieomgevingen om bedrijfskritische processen op te volgen.

De vakgroep Multimedia Technology van KdG installeert nu gateways op drie datacenters van LCL, in Antwerpen, Aalst en Diegem, en zal die ook onderhouden.

“LCL engageert zich om het netwerk te ondersteunen en ook anderen daar toe aan te zetten”, zegt Lorenz Adriaensen van KdG en oprichter van de Things Network-community in Antwerpen. “We bekijken ook andere mogelijkheden om samen te werken, zoals stageprojecten voor onze studenten bij LCL.”

Experimenteren met technologie

Het doel van KdG is om zoveel mogelijk antennes te plaatsen om de IoT-community verder uit te bouwen, onderzoek te voeren en zo ook studenten te kunnen laten experimenteren met de nieuwe technologie.

Laurens van Reijen, managing director LCL: “We evolueren naar een steeds meer geconnecteerde samenleving. Internet of Things is, net zoals onze datacenters, een ecosysteem. Het is een interactief netwerk dat onderling een enorme hoeveelheid data uitwisselt. Die data moeten ook ergens worden opgeslagen. De connectiviteit moet voortdurend beschikbaar zijn, anders kunnen kritieke bedrijfsapplicaties het laten afweten en dat heeft verregaande gevolgen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.