Nieuws Antwerpen KdG Hogeschool lanceert app om ontmoeting tussen studenten te stimuleren

KdG Hogeschool lanceert app om ontmoeting tussen studenten te stimuleren

KdG Hogeschool lanceert app om ontmoeting tussen studenten te stimuleren

De Karel de Grote Hogeschool (KdG) lanceert de applicatie Joinby om studenten dichter bij elkaar te brengen. De community app is een online ontmoetingsruimte voor studenten die nieuwe mensen willen leren kennen. “Na een eenzame en moeilijke periode willen we nu bij de start van het nieuwe academiejaar volop inzetten op ontmoeting tussen onze studenten”, vertelt Veerle Hendrickx, algemeen directeur aan KdG.

Vereenzaming bij studenten was tijdens de gezondheidscrisis alles behalve onbesproken. Met de start van het nieuwe academiejaar wilt KdG studenten die op zoek zijn naar verbinding, een extra duwtje in de rug geven. Met de community app Joinby zorgt de hogeschool voor een online ontmoetingsruimte die studenten met elkaar in contact brengt op basis van interesse, thema, hobby of een specifieke vraag.

“Samen gamen, studeren, koken, gaan lopen, naar theater of op café, lees- of muziektips uitwisselen … het kan allemaal”, vertelt Hendrickx. “De app laat nieuwe en ook internationale studenten toe om op zoek te gaan naar een buddy die hen wegwijs maakt in het Antwerpse studentenleven. Sommige opleidingen zetten de app in om een peter of meter toe te wijzen aan hun nieuwe studenten.”

Sinds de lancering van Joinby meldden al bijna 1.000 studenten zich aan op de app. Daar kunnen ze zich aansluiten bij clubs of activiteiten gecreëerd door medestudenten of kunnen ze zelf een club oprichten of een activiteit organiseren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.