Nieuws Antwerpen Kenbri realiseert uniek project voor Total Refinery Antwerp

Kenbri realiseert uniek project voor Total Refinery Antwerp

Kenbri realiseert uniek project voor Total Refinery Antwerp

BEVEREN – Specialist in utiliteitsafsluiters Kenbri maakt voor het renovatie koelwaterproject van de grootste Belgische raffinaderij, Total Refinery Antwerp (TRA), grote diameter schuifafsluiters. Aangezien de maten en gewichten van deze materialen toch wel uniek te noemen zijn, kunnen klanten en andere geïnteresseerden uit de sector deze bijzondere afsluiters van nabij te komen bezichtigen.

Naast de hoofdzetel in het Nederlandse Numansdorp en een offshore afdeling in Den Helder, vestigde Kenbri zich in 2010 in het Beverpark in Beveren. Kenbri is voornamelijk exclusief distributeur van verschillende hoogwaardige Amerikaanse gietijzer en ductiel producten voor utility applicaties (schuifafsluiters, vlinderkleppen, hydranten,…), en staat ook in voor inspectie en onderhoud van dit equipment. Het bedrijf is actief bij zeer uiteenlopende sectoren, zoals (petro)chemie, tank terminals, gas en LNG, de nucleaire wereld, milieusector,… .

Unicum

Sinds 2010 doet Kenbri bij Total Refinery Antwerp onderhoud en vervanging van afsluiters en hydranten. Als nieuwe TRA utility toepassing, presenteert Kenbri woensdag 11 september onder andere een CLOW schuifafsluiter van 48 inch en twee CLOW schuifafsluiters van 30 inch, voor het TRA koelwaternet. Indien verticaal gepositioneerd, heeft de 48” klep een hoogte van meer dan 3,60 meter en een gewicht van om en bij de 8 ton.

“Deze maatvoeringen en gewichten zijn echt uitzonderlijk”, klinkt het bij Kenbri. “Daarom hebben we een evenement in het leven geroepen, waarbij we de aanwezigen de kans willen bieden deze bijzondere afsluiters bij ons van nabij te komen bezichtigen. Kort erna zullen ze in de installatie bij TRA worden ingebouwd en dus nooit meer op deze manier te zien zijn.”

Kenbri verwacht voor deze gelegenheid dan ook het kruim van (onder meer) de Antwerpse, Gentse en Rotterdamse operationele industrie. Het evenement bijwonen is enkel mogelijk op uitnodiging, maar wie interesse heeft, kan mailen naar info@kenbri.be.

Uitbreidingsplannen

Het bedrijf kondigt bovendien een structurele uitbreiding in oppervlakte aan binnen geringe tijd. “We hebben ambities om onze huidige ruimte in het Beverpark te verdrievoudigen”, zeggen de zaakvoerders. “Op die manier kunnen we ons uitgebreide klantenbestand in de Antwerpse haven, Gent, Zeebrugge, Noord-Frankrijk en de rest van België nog beter bedienen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.