Nieuws Antwerpen ‘KiddyBuild’ op Hobokense bouwwerf Groen Zuid van Vanhout

‘KiddyBuild’ op Hobokense bouwwerf Groen Zuid van Vanhout

‘KiddyBuild’ op Hobokense bouwwerf Groen Zuid van Vanhout

kiddybuildVoor de derde editie van ‘KiddyBuild’ verzamelden op 20 oktober een 80-tal leerlingen van het 5de en 6de leerjaar op de Vanhout-werf Groen Zuid te Hoboken. Bouwbedrijf Vanhout NV in Geel maakt deel uit van de internationaal actieve Besix Group.

Vanuit de Besix Foundation, opgericht in 2009, worden jaarlijkse sociale en duurzame projecten financieel gesteund en eigen Besix-projecten gerealiseerd met het oog op educatie. Via praktijklessen en ontmoetingen met enthousiaste professionals worden de kinderen aangemoedigd om nieuwsgierig te zijn, om de wereld en zichzelf te ontdekken, om kritisch en met durf in het leven te staan en om de eigen talenten te identificeren en te ontwikkelen. Kinderen uit kansarme wijken in grote steden krijgen zo een breder toekomstperspectief aangeboden dat hen meer zelfvertrouwen en inzicht in hun talenten geeft.

Het KiddyBuild project, in samenwerking met TADA Toekomst Atelier de l’Avenir, is hiervan een mooi voorbeeld. RTL maakte een korte reportage over KiddyBuild 2015.
Dit jaar werden drie ‘KiddyBuild’ dagen georganiseerd. Donderdag was dat op de bouwwerf Groen Zuid van Vanhout. De deelnemers waren leerlingen van twee scholen in Hoboken en een in Antwerpen. Een aantal Vanhout-medewerkers nam de lead en begeleidde de kinderen tijdens een dag vol activiteiten over veiligheid en preventie, over materialen zoals hout, glas en beton. Over mortel maken en muurtjes metselen.

De Vanhout-begeleiders getuigen dat de kinderen enorm enthousiast deelnamen en continu druk in de weer waren met elkaar en de begeleiders. Hopelijk volstaat dit om andere scholen en kinderen te enthousiasmeren voor volgende edities. “Wij hopen ook dat de kinderen hieraan een blijvende positieve herinnering houden en deze ervaring in de praktijk meenemen naar hun dagelijkse leven en de toekomst”, zegt Virginie De Mey, PR-verantwoordelijke Vanhout.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.