Nieuws Antwerpen Kinderbijslagfonds Kidslife in de wolken met Antwerpse Cloud Group

Kinderbijslagfonds Kidslife in de wolken met Antwerpse Cloud Group

Kinderbijslagfonds Kidslife in de wolken met Antwerpse Cloud Group

ANTWERPEN – Clouddienstenleverancier Cloud Group heeft de volledige setup van vaste en mobiele telefonie voor Kinderbijslagfonds Kidslife voorzien. In sneltempo werden 14 locaties over heel België omgezet naar de nieuwe Cloud omgeving. Meer dan 200 gebruikers waren in no-time onderling geconnecteerd via de Cloud telefooncentrale.

Het kinderbijslagfonds Kidslife werd begin 2019 opgericht door drie Belgische HR-dienstengroepen: Liantis, Group S en Easypay Group. Ondertussen vertrouwen meer dan 250.000 gezinnen op Kidslife voor de uitbetaling van hun kinderbijslag.

“De zoektocht van het IT-team van Kidslife naar een performante frontoffice oplossing was een vrij complex verhaal, aangezien er heel wat inkomend verkeer wordt verwerkt”, zegt Pieter Roelants, hoofd operations van Cloud Group.

Dieter Windels, ondersteunend ICT-coördinator van Kidslife: “De administratieve afhandeling van de nummer migraties was een ware uitdaging. KidsLife omvat immers drie verschillende organisaties met elk een eigen systeem op verschillende sites met daaraan gekoppeld verschillende eigen en gedeelde nummerreeksen. Een onderdeel dat Cloud Group ook volledig op zich heeft genomen.” Naast de traditionele, vaste telefonie, steunt een deel van de integratie op mobiele telefonie, wat volgens Dieter Windels de bereikbaarheid zowel intern als extern verhoogt.

In 2017 haalde het Antwerpse Cloud Group bij een eerste kapitaalronde één miljoen euro op voor een serieuze groeiacceleratie. Ondertussen heeft de telecomoperator meer dan 1.000 klanten en meer dan 2 miljoen euro omzet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.