Nieuws Antwerpen Kinderen leren dode hoek vermijden

Kinderen leren dode hoek vermijden

Kinderen leren dode hoek vermijden

toiZogenaamde dode hoek ongevallen met een truck zijn rampzalige gebeurtenissen. Zeker wanneer het dan ook nog eens om kinderen gaat. Niemand die begrijpt hoe zoiets kan.

Het mag dan ook harverwarmend heten dat er toch inspanningen gedaan worden om dergelijke drama’s zoveel mogelijk te vermijden. Het gemeentebestuur van Wijnegem zette in dit opzicht samen met de Corneel Geerts Transportgroep enkele praktijklessen op waarin kinderen uit de plaatselijke scholen geleerd wordt hoe ze zich moeten opstellen wanneer er een truck aankomt. De kinderen werden geconfronteerd met de enorme schaalverhoudingen van een vrachtwagen en hoe moeilijk het vaak is voor de chauffeur om het overzicht te behouden.

Een van de stelregels was alvast dat je zoveel mogelijk achter de truck moet blijven. Ook: wanneer je zelf de chauffeur kunt zien, ziet de chauffeur ook jou. En nog: ga ervan uit dat een truck voor een fietser of een wandelaar een heus obstakel is maar dat de chauffeur van diezelfde truck op datzelfde moment minstens vijf obstakels moet zien te ontwijken..

Het initiatief van de gemeente Wijnegem en Corneel Geerts Transportbedrijf kreeg alvast veel sympathie mee van de goegemeente.

Corneel Geerts Transportbedrijf is een van de grote transportondernemingen uit de regio. Het bedrijf runt vestigingen in Wijnegem, Harelbeke, Maasmechelen, Varna (Bulgarije) en Bratislava (Slovakije).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.