Nieuws Antwerpen Klaar is Kees

Klaar is Kees

Karen Bosman

Klaar is Kees

Klaar is Kees ontstond uit een persoonlijke nood. Initiatiefneemster Karen Bosman werkte vijf jaar in het buitenland vooraleer ze terug in België belandde. “Ik kwam in een nieuw huis met twee kinderen en weinig tijd. Je kan het al raden: de kleine werkjes bleven liggen. Bovendien vond ik als nieuwkomer moeilijk een poetshulp of een babysit met referenties of beoordelingen. Terwijl ik wel wil weten wie ik in huis haal”, zegt Karen.
De aanzet voor Klaar is Kees was geboren. Samen met haar broer en IT-specialist Tim Bosman kreeg het platform vorm.

Het gras afrijden, een babysit zoeken of een handige harry inschakelen om dat plankje eindelijk recht te hangen: via klaariskees.be vind je meteen een klusser in je buurt die dat werkje voor je uitvoert. Mét referenties van eerdere opdrachtgevers.

Dit eerste actieve online platform erkend door de Vlaamse overheid brengt particulieren rechtstreeks in contact met studenten, volwassenen of professionelen die een cent willen bijverdienen. Het speelt in op de nieuwe wet rond deeleconomie en peer-to-peer-platformen. Dankzij de zogenaamde wet De Croo kan je als klussende particulier tot 5.100 euro per jaar bijverdienen aan een verlaagd belastingtarief van 10 procent, tenminste als de klussen gebeuren via een erkende tussenpersoon zoals Klaar is Kees. Daarmee komt minister van Digitale Agenda Alexander De Croo tegemoet aan innovatief ondernemerschap en het groeipotentieel van de deeleconomie. Het platform regelt de betaling en ondersteunt de klussers zelfs bij hun belastingaangifte.

De klusmogelijkheden zijn groot. Iedereen kan via de site en applicatie zijn diensten aanbieden, of een klusser zoeken. Dat kan gaan van een ober voor een verjaardagsfeestje, een dogsitter voor je viervoeter, een IT’er om je nieuwe software te installeren tot een wiskundestudent die je kind bijles geeft. Ook bedrijven kunnen hun diensten aanbieden. Het groepsgevoel en de kwaliteit worden aangescherpt doordat gebruikers de klussers na bewezen diensten online beoordelen.

“Met klaariskees.be brengen wij op een laagdrempelige manier opdrachtgevers en klussers samen. Iedereen heeft wel huishoudelijke taakjes uit te besteden en ‘elke handige harry’ kan kwalitatief bepaalde diensten aanbieden, professioneel of niet. Met dit potentieel willen wij de volgende ‘Immoweb’ worden van de klusjeswereld. En het is volstrekt wettelijk, want wij zijn als eerste platform in de diensteneconomie erkend door de overheid om legaal (bij) te klussen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.