Nieuws Antwerpen Kledingketen e5 mode overgenomen

Kledingketen e5 mode overgenomen

Kledingketen e5 mode overgenomen

SINT-NIKLAAS – Kledingketen e5 mode wordt overgenomen door de Feniks Holding. Met de overname is e5 mode, opgericht in 1979, voor het eerst in veertig jaar niet meer in handen van de familie Kaesteker/Talpe.

Overnemer Feniks Holding van Frédéric Helderweirt koopt alle aandelen over en wordt ceo.

Kledingketen e5 mode was voor de overname voor 49 procent in handen van Shopinvest, de holding van de oprichtersfamilie Kaesteker en voor 51 procent in handen van Alexander Talpe. Talpe, een neef van oprichter Etienne Kaesteker, nam de keten nog maar twee jaar geleden over en was sindsdien ceo.

Online winkelen

Volgens Hans Van Rijckeghem, ceo van Shopinvest, is de overname een gevolg van de vele veranderingen in de sector. Met de overname door Feniks Holding moet de kledingketen daar beter tegen gewapend zijn, klinkt het.

Feniks Holding is een commerciële overeenkomst aangegaan met het aankoopplatform dat ook de FNG groep bedient om zich ook op online winkelen te smijten. “Hierdoor kunnen we rekenen op competitieve aankoopvoorwaarden, en kan e5 mode op een hoger niveau meedraaien”, aldus overnemer Frédéric Helderweirt.

Met een zeventigtal winkels is e5 mode, met hoofdzetel in Sint-Niklaas, actief in Vlaanderen en Wallonië. Er werken ongeveer 400 mensen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.