Nieuws Antwerpen Kledingverhuurplatform maakt komaf met ‘single use’ kledingstukken

Kledingverhuurplatform maakt komaf met ‘single use’ kledingstukken

Caroline Baeten van Dressr Caroline Baeten van Dressr. Foto: Jan Van der Perre.

Kledingverhuurplatform maakt komaf met ‘single use’ kledingstukken

ANTWERPEN – Kledingverhuurplatform Dressr lanceert een nieuwe optie naast het klassieke abonnement. Vanaf nu kun je ook eenmalig kledij en accessoires uit hun collectie huren. Het bedrijf wil zo komaf maken met kledij die na een draagbeurt voorgoed in de kleerkast belandt.

Sinds 2021 biedt Dressr, gesteund door accelerator Start it @KBC, modeartikelen van lokale designers te huur aan. Deelnemende merken ontvangen op hun beurt een vergoeding voor de verhuurde modeartikelen. Sinds de lancering konden geïnteresseerden alleen via een abonnementsformule kedij huren, maar vanaf nu kun je ook eenmalig kledij huren voor speciale gelegenheden zoals een trouw, evenement of vakantie.

Het bedrijf wilt zo een oplossing bieden voor de kledingstukken die na een draagbeurt het daglicht niet meer zien. “Met de eenmalige verhuur van kleding biedt Dressr vrouwen de kans op unieke outfits zonder steeds iets nieuws te moeten kopen”, zegt Caroline Baeten. Daarnaast kunnen mensen zo ook kennismaken met het het keldinghuurconcept.

LEES OOK. Antwerpse modestart-ups binden strijd aan met fast fashion: “Een bedrijf als Shein zou niet mogen bestaan”

Werkwijze

Voor de eenmalige verhuur kun je op de website een stuk bestellen, dat wordt binnen een werkdag verzonden. Huurders kunnen het kledingstuk tien dagen huren. Na afloop heb je drie opties: verlengen, gratis terugsturen of de artikels kopen. Bij dat laatste geldt de al betaalde huurprijs als korting.

Abonnees hebben steeds toegang tot de kleerkast en kunnen twee tot vier stuks onbeperkt huren en ruilen voor een vast bedrag per maand. Ook zij kunnen beslissen om het kledingstuk te houden. Ook hier geldt dezelfde formule: de al betaalde prijs gaat af van de aankoopprijs.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.