Babs en Peter Van Vlassenaer Babs en Peter Van Vlassenaer: al bijna twintig jaar een culinair topteam. © rr

Klein Zoersel, nieuwkomer in Gault&Millau: “Vier vermeldingen voor Malle, we zitten hier precies op goede grond”

Restaurant Klein Zoersel op de Lierselei in Oostmalle is een van de nieuwkomers in culinaire gids Gault&Millau. “Een versgemaakte videe, een goede chateaubriand: we zijn beloond voor onze pure keuken”, vertelt chef Peter Van Vlassenaer, die zelf niet naar de uitreiking kon omdat hij achter het fornuis stond.

Gault&Millau beloonde ook de bourgondische keuken. Het hoeft niet allemaal té ingewikkeld te zijn. Klein Zoersel, in 2009 begonnen in het centrum van Zoersel en in 2019 verhuisd naar het pand van de vroegere zaak De Eiken, waar Jean-Marie Smets de klanten verwende, is beloond met een goede score.

Chef-kok Peter Van Vlasselaer (47) en zijn vrouw Barbara Brignola (39) keerden dit voorjaar terug naar hun vertrouwde concept. “Tijdens en na de coronaperiode waren we een beetje de hippere keuken gaan verkennen. Maar op vraag van de klanten keerden we terug naar ons succesconcept van vroeger, met de eerlijke brasseriekeuken”, vertelt Peter. Als we hem bellen is hij net een stuk vlees aan het bakken. “Ik kan niet zo goed bakken en praten tegelijk, ik moet me focussen op mijn vlees.”

Royale porties

Klein Zoersel krijgt een 12 op 20 van Gault & Millau voor zijn verzorgde brasseriekeuken met smaakvol bereide klassiekers en royale porties. “Wij zijn heel blij met die waardering. De klassieke kaart, het bourgondisch tafelen, werkt nog steeds. Met Klein Zoersel kiezen we voor eerlijke, lekkere en kwaliteitsvolle producten.”

De parking aan de Lierselei 173 in Oostmalle staat bijna altijd vol tijdens de openingsuren, dus de klanten kunnen die keuze ook appreciëren. Tegenwoordig zet Klein Zoersel leuke filmpjes op social media. Vorige week konden we er zelfs Jean-Marie Smets van De Eiken op spotten, de voorganger van Klein Zoersel. “Klopt, hij is na drie jaar hier opnieuw in de keuken begonnen in het weekend. De drive bij Jean-Marie is nog veel te groot om al volledig met pensioen te gaan”, vertelt Peter. “Wat ik ook leuk vind: Malle scoort met vier vermeldingen echt opvallend sterk in Gault&Millau. We zitten hier precies op heel goeie grond, met heel gedreven chefs.”

Een overzicht: Restaurant Lotier krijgt een score van 13 op 20. Table Vaccin krijgt een score van 13,5 op 20. De Kleinen Bistro krijgt een score van 13,5 op 20, en doet het daarmee beter dan vorig jaar.