Nieuws Antwerpen KMO Carrièreprijs voor Jozef Dockx

KMO Carrièreprijs voor Jozef Dockx

KMO Carrièreprijs voor Jozef Dockx

jozefdockxJozef Dockx van de gelijknamige Dockx Group uit Wilrijk kreeg tijdens de Nacht van de KMO in Antwerpen de KMO Carrièreprijs 2014 toegekend. Hij kreeg onder het applaus van de meer dan 500 aanwezigen in het Antwerpse Hilton Hotel in aanwezigheid van de Vlaamse minister voor Economie Philip Muyters de prijs overhandigd door Freddy Michiels, het grote hart achter de de organisatie.

Jozef Dockx zette in 1979 de Dockx-Colli-Express op, een bedrijf dat vracht- en besteldwagens verhuurt. De gele wagens van Dockx behoren sindsdien tot het vertrouwde decor van de Scheldestad en van de brede omgeving. De dienstverlening van het bedrijf werd in de loop van de jaren uitgebreid tot carrosseriewerken, transport, verhuizingen, meubelopslag, de verhuur van personenwagens, motoren en luxewagens. In 2005 nam de groep ook nog eens Tolimpex over waardoor de deur naar internationaal transport breed open ging. Door Lombaerts over te nemen kreeg de groep vervolgens ook vaste voet in de industriële sector.

De Dockx Group tekende verleden jaar voor een omzet van pakweg 60 miljoen euro. Het bedrijf stelt meer dan 250 mensen tewerk.

Jozef Dockx stak in zijn dankwoordje niet weg dat de groep daarmee zeker nog niet aan het einde van zijn mogelijkheden is. Door continu te innoveren en verder te investeren in de toekomst zullen ongetwijfeld nog nieuwe markten opengelegd worden. De chairman van de groep nam evenwel ook de gelegenheid te baat om al zijn medewerkers te bedanken voor hun enthousiasme, hun inzet en hun ervaring.

Complete verrassing: op het einde van zijn dankwoord vroeg Jozef Dockx op het podium zijn vriendin Natalie Opitz ten huwelijk. Opnieuw algemeen applaus.

Naast de carrièreprijs werden nog zeven andere trofeeën uitgereikt:

* de trofee BNP Paribas Fortis voor het meest belovende bedrijf van het jaar: de Group-f uit Kontich. De Group-f is een klantgerichte service-organisatie die diensten aanbiedt zoals hoogtewerk, verhuur, schilderwerken, dienstencheques en cleaning & facility services.

* de trofee WTC Antwerpen/Flanders voor het meest belovende exportbedrijf: Le Pain Quotidien. Chef Alain Coumont bouwde zijn bakkerij uit tot een internationaal netwerk van meer dan 200 winkels.

* de trofee Acerta voor de figuren van het jaar: Manu en Michiel Beer van het dancefestival Tomorrowland.

* de trofee Gazet van Antwerpen voor de meest belovende starter van het jaar: FMT. Het bedrijf geeft antwoorden op de structurele leegstand van gebouwen. FMT biedt startende ondernemers beschikbare ruimte en een compleet dienstverleningspakket.

* de trofee Atradius voor het beste idee van het jaar: de Wasbar. De Wasbar is een alternatief voor slecht verlichte en ongezellige wasserettes. Het initiatief verenigt een trendy café met een authentiek wassalon.

* de trofee Ceusters voor het beste vastgoedproject van het jaar: het Red Star Line Museum in Antwerpen.

* de trofee Ritmo voor de uitspraak van het jaar: Jo Libeer van de werkgeversfederatie Voka. Hij zei : “voor de service die we krijgen van de overheid betalen we een prijs die niet klopt.”

De opbrengst van de avond gaat naar een goed doel: Casa di Mauro, een tehuis voor jongeren met een beperking die onderdak krijgen op een gerenoveerde boerderij in Kontich.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.